ΤΟΠΙΚΑ

Αντίγραφο του Ταξιάρχη Μανταμάδου στον Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών

αντίγραφο-του-ταξιάρχη-μανταμάδου-στ-486644

Σε προσκύνημα θα τεθεί την Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών, το πιστό αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Ταξιάρχη Μανταμάδου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Την Κυριακή των Μυροφόρων πανηγυρίζει ο Ταξιάρχης Μανταμάδου και εορτάζει τα εγκαίνια και το θαύμα της δημιουργίας της ιεράς εικόνας, η οποία μέχρι και σήμερα προκαλεί δέος, με το αυστηρό ύφος του Αρχαγγέλου, τα μεγάλα μάτια και το μαύρο χρώμα, τη φοβερή ρομφαία και τα επιχρυσωμένα φτερά.

Σύμφωνα με τον θρύλο, η ιερά μονή δέχθηκε την επιδρομή Σαρακηνών πειρατών, οι οποίοι κατέσφαξαν τους μοναχούς με εξαίρεση έναν νέο δόκιμο καλόγερο, ο οποίος πρόλαβε να κρυφτεί στην οροφή της εκκλησιάς. Από εκεί είδε μετά το μακελειό τη μορφή του Αρχαγγέλου να φτερουγίζει πάνω από τα πτώματα των μοναχών. Παίρνοντας χώμα, που είχε ποτιστεί με το αίμα τους και κερί έφτιαξε τη μορφή του «Ταξιάρχη», όπως πρόλαβε να την αντικρίσει. Η θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη, επιβλητική, δεσπόζει στο νησί της Λέσβου και πλήθος πιστών την επισκέπτεται για να έχει την ευλογία της.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου, η Θεία Λειτουργία με το προσκύνημα της ιεράς εικόνας Ταξιάρχη Μανταμάδου, θα αρχίσει 7.30 το πρωί, και προσκαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984144780.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου