ΤΟΠΙΚΑ

Στοίχημα για μαζική συμμετοχή την Πρωτομαγιά έχουν βάλει τα συνδικάτα του Βόλου

στοίχημα-για-μαζική-συμμετοχή-την-πρω-486733

Στοίχημα με τον εαυτό τους έχουν βάλει εργαζόμενοι και συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα στον Βόλο, ώστε ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να αποτελέσει ένα δυναμικό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή σε νέα μέτρα.

Από χθες ένα-ένα τα συνδικάτα με ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και νεολαίους, να συμμετέχουν μαζικά στο φετινό εορτασμό.

Οι συγκεντρώσεις στον Βόλο, όπως είναι γνωστόν θα είναι δύο. Μία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 το πρωί από το ΕΚΒ, και μια από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

«Συνάδελφοι, η Πρωτομαγιά δεν είναι μέρα ξεκούρασης και εκδρομής στους αγρούς! Είναι μέρα-σύμβολο, μέρα Μνήμης και Πάλης, καθώς σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, αυτά για τα οποία αγωνίσθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους οι πρωτοπόροι των εργατικών αγώνων, αμφισβητούνται και παίρνονται πίσω. Αυτόν τον Εργασιακό Μεσαίωνα δεν πρέπει να τον επιτρέψουμε και η Πρωτομαγιά μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο», σημειώνει σε ανακοίνωση κάλεσμα το Σωματείο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, που καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στον ίδιο χώρο, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, σε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: « Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να θέλει να “γιορτάσει” την νέα μνημονιακή συμφωνία της με τους δανειστές, με άνθη και με τραγούδια στην εξοχή, μετατρέποντας την Εργατική Πρωτομαγιά σε μια ακόμη αργία, εμείς, όμως, δεν θα της το επιτρέψουμε. Γιατί στις δικές μας τις πλάτες ξαναφορτώνουν τα μέτρα. Εμείς θα ξαναπληρώσουμε τα φρεσκοϋπογραμμένα μνημόνια. Μην περιμένετε να ξαναπάρουμε πίσω το εφάπαξ, τις συλλογικές μας συμβάσεις, ή ν’ απαλλαγούμε από το ασφαλιστικό έκτρωμα του ΕΦΚΑ, αν επιλέξουμε τη γαλήνη της …εξοχής, αντί για το βουητό του αγώνα».

Κάλεσμα από ΔΑΣ – ΟΤΑ για την Πλ. Πανεπιστημίου

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ εξάλλου στη δική της ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, στη Πλατεία Πανεπιστημίου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν με τους εκμεταλλευτές τους και να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα αυτών που τους καταδυναστεύουν και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να προχωρήσει τη λεγόμενη αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης, καμιά αναμονή για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και την αξιολόγηση. Να μη γίνει συνένοχη η εργατική τάξη στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, σχεδιασμοί που αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Τα μέτρα είναι σκληρά και θα κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης ακόμη χειρότερη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου