ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη για υπεξαίρεση σε υπάλληλο της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας

κάθειρξη-για-υπεξαίρεση-σε-υπάλληλο-τ-486881

Κάθειρξη έξι χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε υπάλληλο της Νομαρχίας Μαγνησίας για υπεξαίρεση ποσού, ύψους 94.000 ευρώ, που αποκαλύφτηκε το 2010. Ο υπάλληλος, ο οποίος βρίσκεται σε αργία, κρίθηκε από το δικαστήριο ότι διέπραξε το αδίκημα. Εξάλλου, στο Εφετείο προσκομίστηκε η πραγματογνωμοσύνη με τη γραφολογική εξέταση, σύμφωνα με την οποία οι υπογραφές στα επίμαχα εντάλματα πληρωμής ήταν δική του.

Άγνοια δήλωσε, πάντως, στο δικαστήριο για το ποσό που υπεξαιρέθηκε ο κατηγορούμενος. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνέχιζε να υποστηρίζει ότι ο ίδιος έκανε πάντοτε αυτό που του ζητούταν, θέση που είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία, φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις, καθώς όπως επισημάνθηκε, σε μία περίπτωση, για ποσό ύψους 15.000 ευρώ, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε πάρει τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2010. Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ενημέρωνε για τις παράνομες αναλήψεις χρημάτων που συνέβαιναν στην πρώην Νομαρχία επί ενάμιση χρόνο.

Διαχειριστικός έλεγχος από τριμερή επιτροπή μετά από εντολή του πρώην Νομάρχη, Αποστόλη Παπατόλια, στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, είχε διαπιστώσει αναιτιολόγητες αναλήψεις, χωρίς δικαιολογητικά από το λογαριασμό μισθοδοσίας που τηρούνταν στην τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες φέρονταν να υπογράφονταν από τον ίδιο υπάλληλο.

Από την πρώην Νομαρχία είχαν κινηθεί άμεσα οι διοικητικές ενέργειες. Επίσης, είχαν ζητηθεί από την τράπεζα αντίγραφα ενταλμάτων πληρωμής ανάληψης μετρητών. Το πόρισμα είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο υπάλληλος ήταν εξουσιοδοτημένος για την ανάληψη κάθε μήνα χρημάτων, προκειμένου να πληρώνονται οι κρατήσεις των ασφαλιστικών ταμείων των υπαλλήλων της ΝΑΜ, που δεν ήταν μηχανογραφημένα

Όπως είχε προκύψει τότε, έκανε μία ανάληψη ισόποση των ασφαλιστικών εισφορών, και στη συνέχεια γινόταν ακόμη μία ανάληψη άλλου ποσού, που δεν αφορούσε σε υποχρεώσεις της Νομαρχίας.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος, Χρήστος Φώτου, παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

  • Σχετικά άρθρα:

Υπάλληλος υπεξαίρεσε 100.000 ευρώ της Νομαρχίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου