ΤΟΠΙΚΑ

«Αφήνουν τη Μαγνησία χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων»

αφήνουν-τη-μαγνησία-χωρίς-οδηγούς-ασ-487095

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος για το θέμα της κατανομής των θέσεων οδηγών ασθενοφόρων που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, αναφέρει: «Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση της προκήρυξης ΑΣΕΠ για την κάλυψη κενών στο χώρο της Υγείας, είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου, για ακόμη μία φορά, για την εγκατάλειψη της Μαγνησίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοινώνει και την πρόσληψη 38 οδηγών ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας. Η κατανομή των συγκεκριμένων θέσεων προκαλεί εύλογο προβληματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, 3 οδηγοί ασθενοφόρων προσλαμβάνονται σε Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του νομού Χανίων και άλλοι 3 στο νομό Ρεθύμνου. Την ίδια ώρα, τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου , που εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες , λειτουργούν με έναν και μόνο οδηγό, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στους κρίσιμους χρόνους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Νομό Μαγνησίας είναι και το περιστατικό της άτυχης 45χρονης συμπολίτισσας στο Αερινό Βελεστίνου τις ημέρες του Πάσχα.

Το Κ.Υ στη Σκιάθο, νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, εξυπηρετείται περιστασιακά με επικουρικούς και μεταφερόμενους οδηγούς.

Δεν έχω παρά να εκφράσω τα «συγχαρητήρια» μου προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, που καλύπτουν τις ανάγκες των εκλογικών τους περιφερειών. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η οποία παρακολουθεί με απάθεια στα τόσο κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή, να μένει για μια ακόμη φορά η Μαγνησία εκτός προγραμματισμού.

Τέλος, με θλίψη και οργή διαπιστώνουμε ότι, από τη σημερινή προκήρυξη του Υπ.Υγείας για 257 θέσεις συνολικά, τα τεράστια προβλήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στη Μαγνησία θα αντιμετωπιστούν με την τοποθέτηση δύο υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης στο Νοσοκομείο Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου