ΤΟΠΙΚΑ

Στο Λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν

στο-λιμάνι-του-βόλου-το-πρώτο-κρουαζιε-488380

Πλωτή πολιτεία είναι το κρουαζιερόπλοιο «Costa Neoriviera» της εταιρίας COSTA, το οποίο κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι τoυ Βόλου, μεταφέροντας 1.132 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.

Το μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο φέρει σημαία Ιταλίας και προσεγγίζει για πρώτη φορά το λιμάνι του Βόλου, απ’ όπου θα αποπλεύσει στις 18:00 με προορισμό τον Πειραιά.

Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γάλλοι, συνολικά 1.072, ενώ στη λίστα καταγράφονται επίσης Αμερικανοί, Βέλγοι, Άγγλοι, Τυνήσιοι, Ιταλοί, Πολωνοί και πολλές ακόμη εθνικότητες.

Οι ξένοι τουρίστες θα πραγματοποιήσουν εκδρομές προς τα Μετέωρα, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και το εμπορικό κέντρο.

Η σημερινή άφιξη ανοίγει ουσιαστικά τον κύκλο της φετινής σεζόν, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Σκλιάς, εκ μέρους του πρακτορείου « Παπαγεωργίου», οι φετινές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι εμφανώς μειωμένες λόγω των γεγονότων στην Τουρκία αλλά, κυρίως, λόγω της αλλαγής στα προγράμματα των εταιριών. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, αναμένεται αύξηση των αφίξεων την επόμενη χρονιά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου