ΤΟΠΙΚΑ

Σε ανακαινισμένα κτίρια στην Παιδόπολη ασυνόδευτοι ανήλικοι

σε-ανακαινισμένα-κτίρια-στην-παιδόπο-488932

Σε ανακαινισμένα δωμάτια και χώρους φιλοξενούνται από χθες τα 30 παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς από το 2008. Τα δύο κτίρια στα οποία στεγάζει τις λειτουργίες του το κέντρο, ανακαινίστηκαν πλήρως, μετά από δωρεά στελεχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα EUstaff4Refugees και χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιου Αυγερινού και στελεχών της αντιπροσωπείας στη χώρα της Ε.Ε. Σημειώνεται ότι το κέντρο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο, κ. Ιωάννα Ζαγοριανού, η δομή φιλοξενεί σήμερα 30 παιδιά κυρίως από το Πακιστάν και τη Συρία, αλλά και από άλλες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η δυναμικότητά του όμως είναι για τη φιλοξενία έως και 48 παιδιών. Τα παιδιά που φιλοξενούνται είναι ηλικίας από 13 έως 18 ετών.

Στο κέντρο που λειτουργεί από το 2008, προσφέρεται σε 24ωρη βάση σε ασυνόδευτους πρόσφυγες στέγη, σίτιση, ενώ διδάσκονται μαθήματα ελληνικών.

Η ανακαίνιση των κτιρίων ήταν μια αναγκαιότητα. Ολοκληρώθηκε με χρήματα που προσέφεραν στελέχη της Ε.Ε. και πλέον τα κτίρια είναι σαν καινούρια.

Στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, τα στελέχη του κέντρου, ξενάγησαν τον πρόεδρο και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους ανακαινισμένους χώρους, που αποτελούν το προσωρινό σπίτι για δεκάδες παιδιά, που έφθασαν ασυνόδευτα στη χώρα και ζητούν άσυλο διεκδικώντας το δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου