ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά στο Βόλο

απεργιακή-συγκέντρωση-του-παμε-την-πρ-489291

Με κεντρικό σύνθημα, «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» διοργανώνεται απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα 1η Μάιου, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο, από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ οι Στεργίου Κώστας, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη μέλος της διοίκησης του συλλόγου των ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων, Κώστας Βλαχούτσος μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ, Λάζαρος Τσελεπής πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας και συνδικαλιστές, επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως «Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα. Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους».

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι επιτροπές αγώνα έχουν ξεκινήσει ήδη πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και θα συνεχίσουν μέχρι και την Πρωτομαγιά, σε κάθε χώρο δουλειάς για την απεργία της 1ης Μαϊου. Παράλληλα προχωρούν και στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • · Προβολή 15λεπτου ιστορικού βίντεο για τους αγώνες της εργατικής τάξης και η σημασία τους στο σήμερα.
  • · Έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού
  • · Συνελεύσεις, συσκέψεις σωματείων, εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αλλά και εκτός αυτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου