ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει δρόμος για το Θέατρο Ξουριχτίου

ανοίγει-δρόμος-για-το-θέατρο-ξουριχτί-489961

«Ερημώνει» μετά τον αποκλεισμό της πρόσβασης λόγω των κατολισθητικών φαινομένων

Το δρόμο για την επαναλειτουργία και του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου στο Ξουρίχτι, ανοίγει το έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ της περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου του Πηλίου.

Η έγκριση δημοπράτησης του έργου, που ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό, δεν θα αποκαταστήσει μόνο την ασφάλεια του οδικού δικτύου στην περιοχή του Ξουριχτίου, όπου κάθε χειμώνα παρατηρούνται κατολισθητικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Πατή Κουτσάφτη, μέσω της συγκεκριμένης εργολαβίας θα ανοίξει και ο δρόμος για το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της περιοχής.

Όπως ανέφερε, το θέατρο που ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Κων. Λεβέντη, πλέον δεν λειτουργεί. Οι κατολισθήσεις έχουν αποκόψει το δρόμο πρόσβασης σε αυτό. Το θέατρο ρημάζει, ο δήμος δεν διαθέτει άλλο θερινό θέατρο και οι παραστάσεις και πολιτικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε υπαίθριους χώρους, όπως πλατείες και αυλές σχολείων.

«Το έργο που δημοπρατείται είναι πολύ σημαντικό. Θα αποκατασταθεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας και θα ανοίξει ο δρόμος και για το θέατρο. Περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσει», δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης, επισημαίνοντας ότι με την αποκατάσταση της πρόσβασης ενδεχομένως χρειαστούν και κάποιες παρεμβάσεις στο θέατρο, που δεν λειτουργεί από το 2011.

Σημειώνεται ότι με το έργο που δημοπρατείται πρόκειται να πραγματοποιηθεί σταθεροποίηση και αποκατάσταση των αστοχιών λόγω επιδείνωσης των κατολισθητικών φαινομένων. Θα αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της κατολίσθησης να αποκόψουν την κυκλοφορία και να καταστήσουν ιδιαίτερα προβληματική τη διέλευση μεγάλων φορτηγών οχημάτων. Τα μέτρα αποσκοπούν αφενός μεν να εξασφαλίσουν τη διέλευση οχημάτων και πεζών με ασφάλεια, αφετέρου δε να περιορίσουν τα αίτια του φαινομένου της αστοχίας σε δύο θέσεις. Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν αποστραγγιστικά έργα προκειμένου τόσο τα επιφανειακά ύδατα, όσο και τα υπόγεια να απομακρύνονται το δυνατόν ταχύτερα και να μην εισέρχονται στη μάζα του πρανούς. Επίσης, για την αντιμετώπιση βραχοπτώσεων θα κατασκευαστεί φράχτης ανάσχεσης στην εθνική οδό και σε ένα τμήμα τοιχίου στην αρχή της παράπλευρης οδού, ενώ για την απομάκρυνση των επιφανειακών υδάτων, θα κατασκευαστεί μια σειρά έργων υδραυλικής φύσεως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου