ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στις ράγες ο Μουτζούρης

ξανά-στις-ράγες-ο-μουτζούρης-490606

Κανονικά θα λειτουργήσει το τρέχον Σαββατοκύριακο το Τρενάκι του Πηλίου εκτελώντας το δρομολόγιο από τον σταθμό των Άνω Λεχωνίων στις Μηλιές. Η γεωμετρική απόκλιση που υπάρχει στη γραμμή μεταξύ του συντηρημένου τμήματος και του ασυντήρητου, είναι μικρή και σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν ήταν ο αποκλειστικός λόγος για τον οποίο τη Δευτέρα του Πάσχα εκτροχιάστηκε ένα από τα τέσσερα βαγόνια του Μουτζούρη, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες του. Οι έρευνες γύρω από το συμβάν συνεχίζονται και το πόρισμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσω του τμήματος δημοσίων σχέσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τόσο την περασμένη Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη, ο υπεύθυνος της γραμμής Βόλου του ΟΣΕ, κ. Σπύρος Παπανδρεάδης, βρέθηκε πάνω στο τρενάκι του Πηλίου, το οποίο εκτέλεσε δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα που οδήγησε σε εκτροχιασμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρεάδης, όντως διαπιστώθηκε μικρή γεωμετρική απόκλιση της γραμμής. «Αυτό όμως το στοιχείο, δεν φθάνει από μόνο του για τον εκτροχιασμό του βαγονιού. Το τρενάκι εκτέλεσε κανονικά και χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια τόσο τη Μ. Παρασκευή όσο και το Μ. Σάββατο. Για το συμβάν της Δευτέρας του Πάσχα πρέπει να έπαιξαν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα ένα απότομο φρενάρισμα», δήλωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Παπανδρεάδης.

Πλέον όλα τα στοιχεία από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη από την ημέρα μετά το συμβάν, βρίσκονται στα χέρια ειδικών εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ στην Αθήνα, οι οποίοι θα καταλήξουν σε συμπεράσματα και θα εκδώσουν το πόρισμά τους που, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρεάδη, θα ανακοινωθεί μέσω του τμήματος δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού.

Η συντήρηση της γραμμής συνεχίζεται, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της γραμμής Βόλου του ΟΣΕ. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου 1,5 μήνα.

Όπως είναι γνωστό, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, κι ενώ εκτελούνταν τουριστικό δρομολόγιο του Τρένου του Πηλίου από τον σταθμό των Λεχωνίων προς τις Μηλιές, εκτροχιάστηκε το τρίτο από τα τέσσερα βαγόνια, με αποτέλεσμα ο Μουτζούρης, να ακινητοποιηθεί στο ύψος της Άνω Γατζέας. Οι ρόδες έφυγαν από τις ράγες και το τρίτο βαγόνι σερνόταν με αποτέλεσμα να προκαλούνται ισχυροί κραδασμοί και ο κόσμος να πανικοβληθεί.

Στις ράγες ο Μουντζούρης

Τόσο σήμερα Σάββατο, όσο και αύριο Κυριακή, ο Μουτζούρης θα βρίσκεται στις ράγες για να εκτελέσει τα εκδρομικά του δρομολόγια. Το τρενάκι ξεκινά από τις 10 το πρωί από το σταθμό των Άνω Λεχωνίων και επιστρέφει στις 3 το απόγευμα από τον σταθμό των Μηλεών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου