ΤΟΠΙΚΑ

Να επεκταθεί η ισχύς του μειωμένου μαθητικού δελτίου

να-επεκταθεί-η-ισχύς-του-μειωμένου-μαθ-491294

Την επέκταση ισχύος του μειωμένου μαθητικού δελτίου και εντός των Σαββατοκύριακων και των αργιών ζητά με ερώτηση, προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Παιδείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση έχει ως εξής: “Σύμφωνα με την υφιστάμενη ΚΥΑ 24001/14-6-2013 (ΦΕΚ β´1449/14-6-2013) οι μαθητές δικαιούνται Ειδικό Μαθητικό Δελτίο (ΕΜΔ) για τις μετακινήσεις τους, στο πλαίσιο των καθημερινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους. Η ισχύς των μαθητικών δελτίων περιορίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου και μόνον κατά τις ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία, εξαιρουμένων δηλαδή των Σαββατοκύριακων, των αργιών και των σχολικών διακοπών.

Οι ανάγκες όμως των μαθητών είναι αυξημένες και οι δραστηριότητες τους δεν σταματούν μόνο στις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αλλά επεκτείνονται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αν στα προηγούμενα προσθέσουμε και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αρκετών οικογενειών ,σε συνδυασμό με την τιμή του εισιτηρίου που ισχύει στη Μαγνησία (1,70€ η μονή διαδρομή Β ζώνης για την περιοχή του Βόλου και 1,20€ για την Α ζώνη), τότε η μετακίνηση πολλές φορές είναι απαγορευτική το ίδιο και η παρακολούθηση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά αυτά.

Πάγιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας και της ένωσης γονέων και κηδεμόνων Βόλου είναι η επέκταση ισχύος της παροχής του μειωμένου εισιτηρίου μέσου του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς χωρίς εξαιρέσεις. Άλλωστε, οι μαθητές διατηρούν την μαθητική τους ιδιότητα για όλη τη διάρκεια του έτους.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Εάν προτίθεται να επεκτείνει τη διάρκεια ισχύος του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου για όλη τη διάρκεια του έτους” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου