ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υποδιοικητής του Νοσοκομείου

ανέλαβε-καθήκοντα-ο-νέος-υποδιοικητή-491503

Με τριπλό στόχο την αποδοτικότητα,την αποτελεσματικότητα και τη σύνδεση του νοσοκομείου με την τοπική κοινωνία, αλλά και τον τελευταίο πολίτη που έχει ανάγκη περίθαλψης, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος υποδιοικητής Χαρίλαος Αποστολίδης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Μετά από επτά ολόκληρους μήνες που η θέση παρέμενε κενή, μετά την παραίτηση του πρώην υποδιοικητή Χαρ. Μπαλή τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Χαρ. Αποστολίδης ανέλαβε «υπηρεσία».

Ο κ. Αποστολίδης, υπηρετούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ως Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ έχει θητεύσει ως Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών στο ίδιο νοσοκομείο και υπεύθυνος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γ.Ν.Λ. Κατάγεται από τη Δράμα και είναι μηχανολόγος μηχανικός. Γνωρίζει καλά τον χώρο της δημόσιας υγείας και, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αποτελεί για τον ίδιο μία «πρόκληση» η θέση ευθύνης που αναλαμβάνει, για την οποία επιλέχτηκε μεταξύ άλλων 35 ενδιαφερομένων που είχαν συμμετάσχει στον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί για τη θέση, καθώς κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εστίαση στην «Ανάλυση και επανασχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας».

«Έχει ξεκινήσει μία πορεία για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση όλων των τομέων που αφορούν στην Υγεία, την οποία και θα συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση. Πιστεύω ότι το πρώτιστο είναι να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των ασθενών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η οικονομία κλίμακος, αν και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία μίας νοσηλευτικής μονάδας, αλλά η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και των ασφαλισμένων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε μαζί με τον διοικητή με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις συνεργαζόμαστε για τον ίδιο σκοπό», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις πρώτες του δηλώσεις χθες ο κ. Χαρίλαος Αποστολίδης, σκιαγραφώντας εν συντομία, τη φιλοσοφία που τον διαπνέει, αναλαμβάνοντας ένα καίριο πόστο όπως αυτό του υποδιοικητή στο Αχιλλοπούλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «χαρτοφυλάκιο» του κ. Αποστολίδη εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου, την επίβλεψη σε συνεργασία με τον διοικητή των θεμάτων οικονομικής φύσεως κ.ά.

Η ορκωμοσία του ενώπιον του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου θα γίνει τις επόμενες μέρες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου