ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικό ταξίδι με τον Πρωτέα

εκπαιδευτικό-ταξίδι-με-τον-πρωτέα-491526

Εκπαιδευτικό ταξίδι με τον Πρωτέα, πραγματοποίησαν μαθητές της ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και εκπαιδευτικοί. Μαθητές ακολούθησαν το ταξίδι Βόλος – Σκιάθος και αντίστροφα, και στη διάρκειά του είδαν στην πράξη όσα διδάσκονται στις αίθουσες.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα κ. Στέφανος Μπαντώλας, Δημήτρης Παρίσης και Αντώνης Ρήγας.

Το ταξίδι αυτό ήταν προσφορά της Ναυτιλιακής εταιρίας «Α.Ν.Ε.Σ» στους 19 μαθητές της Γ΄ Τάξης Λυκείου ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι μαθητές και οι καθηγητές απόλαυσαν την άψογη φιλοξενία του πλοιάρχου κ. Γιώργου Αντωνίου και του Α΄ μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κυπριώτη.

Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου-πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές ως μελλοντικοί μηχανικοί, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, των πυροσβεστικών μέσων, να δουν από κοντά τα όργανα ναυσιπλοΐας, της πλοήγηση του πλοίου, αλλά και τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες του επαγγέλματος.

Κατά την παραμονή στην Σκιάθο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου. Ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Θεόδωρος Τζούμας τούς ξενάγησε στα εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής και πλοήγησης σκαριών μιας παλιάς εποχής.

Στόχος των καθηγητών με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν μέσα από τη διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.

Μαθητές και καθηγητές ευχαριστούν το πλήρωμα του «ΠΡΩΤΕΑ» για την άψογη ενημέρωση, συμβάλλοντας με τον τρόπον τους στη καλύτερη και πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών». Επίσης ευχαριστούν την εταιρία «Α.Ν.Ε.Σ» και όλους όσοι βοήθησαν για τη δωρεά του εκπαιδευτικού ταξιδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου