Πανελλήνια ιππική συνάντηση στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-21, 14:59:53
Πανελλήνια ιππική συνάντηση στον Βόλο

Εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες η πανελλήνια ιππική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐουκαι θα συνοδευτεί από παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Ο Βόλος που βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδος και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, θέτει στο επίκεντρο την αναβίωση μιας  παράδοσης πολλών ετών, μέσω της παραπάνω διοργάνωσης, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία του  Ιππικού Συλλόγου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι συμμετοχές των ιππέων από όλη την Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν τις 100  και παράλληλα εκτιμάται ότι  θα λάβουν μέρος δέκα άμαξες, ενώ σύμφωνα με την επισήμανση του προέδρου του συλλόγου, Ανδρέα Καϊόπουλου, ενδιαφέρον συμμετοχής εκδηλώνεται από το Σουφλί μέχρι την Ανδραβίδα.

Η συγκέντρωση των ιππέων στο Πεδίο του Άρεως, εκατέρωθεν του Εκθεσιακού κέντρου του Δήμου Βόλου, θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου και η παρέλαση των ιππέων στους δρόμους της πόλης θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το πολύχρωμο κομβόι θα κινηθεί από την οδό Σέκερη στην Αλμυρού, δια μέσου των Παλαιών και κατόπιν παραλιακά, παράλληλα της Λαμπράκη, θα διασχίσει την παραλία, θα ανέβει την Καρτάλη και κατόπιν θα κατευθυνθεί στην Ιάσονος, μέχρι τα Κύματα, θα ακολουθήσει ανάβαση στη Δημητριάδος, με επιστροφή στο δημαρχείο και δια μέσου της Λαμπράκη θα επιστρέψουν στην αφετηρία.

Την επομένη, Κυριακή 14 Μαΐου,  στις 10 το πρωί, ιππείς και άμαξες θα κατευθυνθούν προς την Αθηνών, στην οδό Πευκακίων, θα διασχίσουν τις Αλυκές μέχρι την πρώτη «αγκάλη» του Σωρού και μετά από μια μικρή στάση για ξεκούραση, θα επιστρέψουν στην αφετηρία, όπου θα σημάνει το σήμα λήξης της συνάντησης.

Στο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί λαϊκοδημοτική βραδιά στο κέντρο Μαρκίζ στις Αλυκές, όπου θα δοθούν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και έπαθλα, από τους διοργανωτές.

Στόχος της παραπάνω συνάντησης είναι «να φέρουμε το άλογο κοντά στον άνθρωπο. Να γνωρίσει δηλαδή ο άνθρωπος  το άλογο, να το αγαπήσει και επιπλέον να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο Βόλος διαθέτει μακρά παράδοση στο συγκεκριμένο πεδίο», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καϊόπουλος, ο οποίος απευθύνει, παράλληλα, κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας, οι οποίοι διαθέτουν άλογο.

Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι βασικός στόχος της ίδιας προσπάθειας είναι η ανάπτυξη των ιππικών δραστηριοτήτων στην ελληνική επαρχία. «Είναι πολύ σημαντική, τόνισε ο πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Βόλου, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης συναφούς με το άθλημα της ιππασίας και ειδικότερα με το άλογο στην πόλη του Βόλου, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=