ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη στο Υπ. Αμυνας για το κτίριο του Κε.Σ.Α.Α.Μ.

παρέμβαση-μ-χρυσοβελώνη-στο-υπ-αμυνας-491807

Παρέμβαση στο υπουργείο Άμυνας για την χρήση του Κέντρου Ατόμων με Αυτισμό Μαγνησίας έκανε η π. υφυπουργός και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή επιστολή που της κοινοποιήθηκε από τη Διοίκηση του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα με αφορμή την παραχώρηση δύο κτιρίων του Κ.ε. Σ.Α.Α.Μ. για την φιλοξενία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, η κ. Χρυσοβελώνη παρενέβη με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, έτσι ώστε να προβλεφθούν οι απαιτούμενες κτιριακές παρεμβάσεις, με διαχωρισμό του αύλειου χώρου ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών με αυτισμό.

Πέραν αυτών -όπως αναφέρει- καλό θα ήταν να γίνει και η συντήρηση του συνολικού χώρου εγκατάστασης και φιλοξενίας των παιδιών ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα όλων των παιδιών που θα συνυπάρχουν στους χώρους αυτούς.

Όπως τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη «Είναι γεγονός ότι στη δομή δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά με αυτισμό με ασυνόδευτα παιδιά από διάφορες χώρες ακριβώς στους ίδιους χώρους λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν νοητικά και κινητικά προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ο διαχωρισμός των χώρων και θεωρώ ότι είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου