ΤΟΠΙΚΑ

Δικό τους εντευκτήριο αποκτούν οι δικηγόροι;

δικό-τους-εντευκτήριο-αποκτούν-οι-δικ-495140

Το δικό του εντευκτήριο πρόκειται να αποκτήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο ή Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων, έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία αφορά στο διώροφο νεοκλασικό κτήριο της Παύλου Μελά, απέναντι από την Ποδηλάτισσα, που παλαιότερα λειτουργούσε ως βιβλιοθήκη του πρώην Ταμείου Πρόνοιας των δικηγόρων Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση επρόκειτο να συζητηθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, τη Μ. Τετάρτη, η οποία, όμως, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας. Οι δικηγόροι θα συζητήσουν τώρα το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση μετά το Πάσχα, οπότε και θα εξετάσουν αν καταρχάς είναι θετικοί και στη συνέχεια τον τρόπο με το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το κτήριο.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας, με έγγραφό του προς το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου προτείνει την αγορά του κτηρίου κατά 50%, με σκοπό την αξιοποίησή του για τις ανάγκες του συλλόγου.

Το διώροφο νεοκλασικό στην Παύλου Μελά είναι εγκαταλειμμένο από το ’90 και μετά. Θα μπορούσε ωστόσο, να αξιοποιηθεί για τη λειτουργία του ως βιβλιοθήκη, εντευκτήριο, γραφεία του δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Το κτήριο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα δικαστήρια του Βόλου και γι’ αυτό δεν απαιτείται η χρήση οχημάτων για μετάβαση.

Τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου βρίσκονται στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου. Έτσι η παράλληλη χρήση των χώρων του επίμαχου νεοκλασικού θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των αναγκών του συλλόγου ακόμη και ως αρχείο.

Η εκ νέου σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα γίνει. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και ο προϋπολογισμός.

Αντιδράσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Στο μεταξύ, διαμαρτυρίες προκαλεί στο κόσμο των νομικών η εξαίρεση των δικηγόρων από το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος των δικηγόρων. Με τη θέση αυτή συντάσσεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι οι δικηγόροι δέχονται μεγάλο αντίκτυπο από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συλλόγου, το α’ τρίμηνο του 2017, οχτώ από σύνολο δώδεκα δικηγόρων που αποχώρησαν από το επάγγελμα, οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Πέρυσι σε σύνολο 30 δικηγόρων που διέκοψαν το επάγγελμα, οι εννέα μόνο περιήλθαν σε κατάσταση ανεργίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου