ΤΟΠΙΚΑ

Κάλπες για το Ορφανοτροφείο

κάλπες-για-το-ορφανοτροφείο-495197

Πριν τη συμπλήρωση τριετίας, πάνω στους 14 μήνες, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Βόλου καλείται να διενεργήσει νέες εκλογές για την ανάδειξη της νέας εννεαμελούς διοίκησης, μέσα από την οποία θα προκύψει και το νέο προεδρείο του Ορφανοτροφείου. Η δικαστική απόφαση για τη διενέργεια εκλογών, ως αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης με τον πρώην πρόεδρο του Ορφανοτροφείου, Άγγελο Αγραφιώτη, εκδόθηκε στις 29 Μαρτίου.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Φιλοπτώχου, στην οποία θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή για τη διενέργεια εκλογών.

Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί μετά από δύο ώρες, δηλαδή στις 11π.μ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. για την τριετία 2017-2020 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου, από 10:00π.μ. μέχρι 3:00μ.μ. Στις εκλογές μπορούν να συμμετέχουν και έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνο όσα μέλη της Φ.Α. Βόλου είναι εγγεγραμμένα στο σωματείο τουλάχιστον 6 μήνες πριν τις εκλογές και είναι οικονομικά τακτοποιημένα, δηλαδή έχουν καταβάλει και τη συνδρομή του έτους 2017.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων, που θα απευθύνεται προς την Εφορευτική Επιτροπή διεξαγωγής των εκλογών από τη Δευτέρα 24 Απριλίου, μέχρι και τις 10 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι, και θα κατατίθεται στη γραμματεία του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Κανονικά, οι εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν στις 14 Φεβρουαρίου 2019, με τη συμπλήρωση της τριετίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Ωστόσο τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών, με τις παραιτήσεις, καταγγελίες και προσφυγές στη δικαιοσύνη, οδηγούν σε εκλογές 22 μήνες νωρίτερα.

Οι εκλογές είχαν γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2016. Προέκυψε η εννιαμελής διοίκηση της Φιλοπτώχου και μέσα από αυτή, τα τρία μέλη από τα πέντε μέλη του Ορφανοτροφείου.

Γραμματέας και ταμίας της διοίκησης του Ορφανοτροφείου, παραιτήθηκαν λίγους μήνες μετά. Με βάση το Βασιλικό Διάταγμα που διέπει τη λειτουργία του Ορφανοτροφείου, συγκλήθηκε γενική συνέλευση της Φιλοπτώχου, μέσα από την οποία προέκυψε το νέο προεδρείο του ιδρύματος.

Κατά της διαδικασίας προσέφυγε ο πρώην πρόεδρος Αγγελος Αγραφιώτης, που έμεινε εκτός διοίκησης, ωστόσο η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλέα Γεωργακλή, είχε υποβάλλει αίτημα για προσωρινή διοίκηση, το οποίο έγινε δεκτό.

Στις 29 Μαρτίου βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, βάσει της οποίας, θα πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη της νέας εννιαμελούς διοίκησης της Φιλοπτώχου και μέσα από αυτή, της νέας διοίκησης του ορφανοτροφείου με τριετή θητεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου