ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονιστικό «κύμα αγάπης» για τον Φώτη

συγκλονιστικό-κύμα-αγάπης-για-τον-φ-496217

Συγκλονιστικό το «κύμα αγάπης» για τον «ερημίτη του Θεού» Φώτη Λαδόπουλο. Tόσα χρόνια μοιράζει αγάπη και ευχές, ήρθε όμως η ώρα που απολαμβάνει απλόχερα την αγάπη και τη ζεστασιά του κόσμου. Ο Φώτης, από το Μ. Σάββατο το βράδυ, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Βρέθηκε πεσμένος στο δρόμο, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κοντά στην παράγκα που μένει στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Διερχόμενοι αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Αχιλλοπούλειο.

Γιατροί και νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή εισαγωγής του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών βρίσκονται στο πλευρό του. Από χθες, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να παραμείνει και τις επόμενες μέρες στο νοσοκομείο μέχρι να δυναμώσει, καθώς ο οργανισμός του είναι ιδιαίτερα καταπονημένος.

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς στην Α’ Παθολογική όπου νοσηλεύεται, είναι το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Φώτης τη νοσηλεία του στον έβδομο όροφο του νοσοκομείου. Πράος και προσηνής, ευγενικός με όλους, πάντα με την καλή κουβέντα στο στόμα, υποβάλλεται υπομονετικά στη θεραπεία που συνέστησαν οι γιατροί. Στο πλευρό του παραμένει «άγρυπνος φρουρός» από το πρωί μέχρι το βράδυ ένας φίλος του.

Οι διαδοχικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες επιτρέπουν αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει και νέος γύρος εξετάσεων σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

«Ο αγαπημένος μας Φώτης με τις προσπάθειες των γιατρών και τις ευχές όλων, σιγά – σιγά βελτιώνεται», έγραψε χθες Δευτέρα του Πάσχα στο FB ο γνωστός γιατρός της Α’ Παθολογικής Μιχάλης Μεϊκόπουλος, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του και μέσα από το FB απαντούσε σε όσους διαδικτυακά θέλησαν να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του «κοσμοκαλόγερου».

Στον έβδομο όροφο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται ο Φώτης, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς των άλλων θαλάμων και οι συνοδοί τους, από την πρώτη στιγμή που εισήχθη για νοσηλεία τον έχουν αγκαλιάσει. Ο ίδιος δεν παραλείπει κάθε στιγμή να προσεύχεται και να ζητά από όλους να πιστέψουν στη δύναμη του Θεού για να αναρρώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης στο Facebook

Η είδηση πως ο Φώτης Λαδόπουλος (όπως είναι το κανονικό του όνομα), ο αγαπημένος ερημίτης όλων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, έγινε αστραπιαία γνωστή μέσα από τα social media. Δεν χρειάστηκε παρά λίγες ώρες και το FB κατακλύστηκε από εκατοντάδες μηνύματα αγάπης για ταχεία ανάρρωση.

«Tις καλύτερες ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον αγαπημένο μας ΦΩΤΗ, που εισήχθη στη χθεσινή εφημερία στην Α΄ Παθολογική με πρόβλημα υγείας. Όλοι είμαστε δίπλα του και θέλουμε γρήγορα η παρουσία του να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας της πόλης μας. Οι ευχές του για όλους πλημμύριζαν το λόγο του από τη στιγμή της εισαγωγής του κοντά στην ώρα της Ανάστασης», έγραψε ανήμερα του Πάσχα, ο Μιχάλης Μεικόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο FB και αμέσως σήμανε «συναγερμός» στα social media.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναρτήσεων στο FB, οι ευχές ο Φώτης να επιστρέψει γερός πίσω στην καθημερινότητά του, μία καθημερινότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την πόλη και τους Βολιώτες.

Όλοι περιμένουν την ώρα που θα ξαναδούνε τις επόμενες μέρες τον Φώτη να τριγυρνάει από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη για να «μοιραστεί» όπως λέει ο ίδιος, την ευλογία του Θεού, μοιράζοντας ευχές, λουλούδια ή ακόμη και τα λιγοστά κέρματα που έχει στην τσέπη του, αφού τα χρήματα που του δίνουν για μικροδουλειές που κάνει, τα προσφέρει πάντα σε όσους κρίνει ότι έχουν ανάγκη!

– «Πολύ κρίμα. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που αξίζει κανείς να στεναχωρηθεί. Παράδειγμα ανθρώπου. Περαστικά Φώτη», έγραψε ο Β.Σ. στο FB του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

– «Είναι ένας σύγχρονος Διογένης, για τον οποίο μιλάει με τα καλύτερα λόγια όχι μόνο ο Βόλος αλλά και όλη η Ελλάδα. Όσοι έτυχε να τον γνωρίσουν. Μακάρι να γίνει γρήγορα καλά», σημείωσε ο Α.Β. επίσης στο FB του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

– «Είμαι σίγουρη πώς θα κάνετε το καλύτερο και θα είναι πάλι ανάμεσα στην καθημερινότητα μας ευχάριστα…», τόνισε η ΤΖ.Μ., κάτω από την ανάρτηση που έκανε για να ενημερώσει τους πολίτες, ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος.

– «Να τον βγάλετε γρήγορα γερό στους δρόμους της πόλης μας. Μας δίνει κουράγιο που τον βλέπουμε», έγραψε ο Α. ΤΣ.

– «Ο δικός μας φτωχούλης του Θεού έχει την αγάπη μας και την φροντίδα σας δεδομένη», σχολίασε η Ε.Τ.

– «Η Παναγία μαζί του. Γρήγορη ανάρρωση», επισήμανε από την πλευρά της η Χ.Τ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου