ΤΟΠΙΚΑ

Αναζήτησαν τις πινακίδες για Πάσχα

αναζήτησαν-τις-πινακίδες-για-πάσχα-497364

Εσπευσαν να πληρώσουν τα τέλη για τη διευκόλυνσή τους στις μετακινήσεις στις γιορτινές μέρες του Πάσχα. Αυξημένη ήταν τις προηγούμενες μέρες η κίνηση στο Τμήμα Αυτοκινήτων της εφορίας Βόλου.

Εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες, καθημερινά κατά -μέσο όρο 30-50 άτομα-, κατέβαλαν στο τμήμα τα τέλη, προκειμένου να λάβουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Τα Χριστούγεννα στην εφορία του Βόλου είχαν κατατεθεί περίπου 1.700 πινακίδες αυτοκίνητων, καθώς οι οδηγοί τους προτίμησαν να αναβάλλουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Ορισμένοι πήραν τις πινακίδες τους πίσω, τους μήνες που ακολούθησαν. Ωστόσο, στο τμήμα εξακολουθούν να παραμένουν εκατοντάδες πινακίδες κυκλοφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους πολίτες που απευθύνθηκαν στην εφορία για να πληρώσουν τα τέλη, προέκυψε ότι κάποιοι είχαν παραδώσει τις πινακίδες τους ακόμη και πριν από έξι χρόνια.

Ωστόσο, αντίστοιχη κίνηση δεν υπήρχε στην Τροχαία Βόλου. Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη τη Μ. Τετάρτη αφορούσε στην επιστροφή πινακίδων από τη Μ. Πέμπτη για τις παραβάσεις μόνο της παράνομης στάθμευσης.

Με την καταβολή των διοικητικών προστίμων, η Τροχαία Βόλου έδινε πίσω τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας.

Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια η επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας από την Τροχαία Βόλου αφορούσε σε μία ευρεία γκάμα τροχονομικών παραβάσεων που περιελάμβανε τη μέθη, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, τους επικίνδυνους ελιγμούς κ.ά. Έτσι, φέτος το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν περιορισμένο.

Ταξίδι με το υπεραστικό Στο μεταξύ, κερδίζει διαρκώς έδαφος η μετακίνηση με το υπεραστικό λεωφορείο τόσο για τους Βολιώτες όσο και για δεκάδες οικογένειες εκδρομέων, οι οποίοι ταξίδεψαν στον Βόλο για τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου να μην επιφορτιστούν με το κόστος μετακίνησης με το αυτοκίνητό τους.

Η κίνηση των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι, κατά συνέπεια, αυξημένη λόγω Πάσχα με περισσότερα από 100 δρομολόγια, τακτικά και έκτακτα, να εξυπηρετούν τους εκδρομείς, τους φοιτητές αλλά και τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα.

Έντονη κινητικότητα άρχισε να παρατηρείται δύο μέρες πριν από την Κυριακή των Βαΐων και κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλο Σάββατο. Οι διαδρομές στις οποίες παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα είναι προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Κοζάνη και προς Θεσσαλικές πόλεις, ενώ η διαδικασία της επιστροφής των εκδρομέων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα του Πάσχα και θα κορυφωθεί την Κυριακή του Θωμά, με την επιστροφή των φοιτητών στη βάση τους.

Η γενική εικόνα της φετινής Πασχαλινής κίνησης παραπέμπει στα περσινά επίπεδα και, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΕΤΛ, Δημήτρης Κολυνδρίνης, «με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση, είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν παρατηρείται μείωση της κίνησης αλλά παραμένει, αντίθετα, σταθερή».

Κίνηση σε πλοία και τρένα Ανάλογη με την περσινή είναι, εξάλλου, η εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ ενδεικτικό ως προς αυτό είναι το γεγονός ότι προχθές, Μ. Πέμπτη, ταξίδεψαν 406 συνολικά άτομα από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Αυξημένη είναι και η κίνηση των τρένων, τα οποία είναι, σημειωτέον, γεμάτα τα Σαββατοκύριακα, λόγω της μετακίνησης εργαζομένων αλλά και φοιτητών, πολύ δε περισσότερο λόγω Πάσχα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, καθίσταται σαφές ότι ο κόσμος περιορίζει την χρήση του ΙΧ για τις υπεραστικές διαδρομές, και αυτό έχει συμβεί ήδη από τις αρχές της κρίσης.

ΓΛ. ΥΔΡ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου