ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή για το master plan για το νερό

απορρίφθηκε-η-προσφυγή-για-το-master-plan-για-το-497895

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η προσφυγή της δημοτικής παράταξης της Επιλογής Ευθύνης, που ζητούσε ακύρωση του μάστερ πλαν για το νερό.

Η Επιλογή Ευθύνης υποστήριζε ότι η απόφαση ανάθεσης της μελέτης στη δεύτερη εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 60% αντί για την πρώτη εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 85%, εκδόθηκε με βάση νομοθετικό πλαίσιο που έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2016, οπότε και τέθηκε σε ισχύ νέος νόμος.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε ζητήσει αιτιολόγηση όπως προβλεπόταν από το νόμο σε περίπτωση «ασυνήθιστα χαμηλής προσφοράς». Ο νόμος καταργήθηκε τον Αύγουστο του 2016. Ωστόσο όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής της η Αποκεντρωμένη, με βάση το οποίο απορρίφθηκε η προσφυγή, «διαδικασίες σύναψης συμβάσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται, σύμφωνα με το καθεστώς που ίσχυε κατά το χρόνο έναρξής τους, με την επιφύλαξη της παρ. 8 του άρθρου 379, εν προκειμένω την 22-3- 2016, ημερομηνία δημοσίευσης της α.π. 3939/16-3-2016 περίληψης διακήρυξης της ΔΕΥΑΜΒ στις εφημερίδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου