ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για την καύση RDF διέταξε η Εισαγγελία Βόλου

προκαταρκτική-για-την-καύση-rdf-διέταξε-500552

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για τη καύση RDF από την ΑΓΕΤ, με αφορμή την αναφορά του Δήμου Βόλου και τη μήνυση του Αχιλλέα Μπέου.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον πταισματοδίκη να λάβει καταθέσεις από κάθε αρμόδιο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος από την καύση του εναλλακτικού καυσίμου.

Στη δικογραφία της υπόθεσης θα επισυναφθούν όλα τα στοιχεία γύρω από το θέμα και συγκεκριμένα η τροποποιητική Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του 2014, και οι άδειες που έχει η εταιρεία για τα υλικά καύσης της.

Επίσης, θα επισυναφθούν τα πορίσματα των πρόσφατων ελέγχων που διενήργησε τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όσο και το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η υπόθεση καύσης RDF από την ΑΓΕΤ πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, μετά την αναφορά και την ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και την Εισαγγελία, που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου για το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.

Ο Δήμος Βόλου, με την αναφορά του που υπέγραφε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ζητούσε στοιχεία για το αν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ πριν την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, βάσει των οποίων επιτρέπεται η καύση RDF ως εναλλακτικού καυσίμου.

Επίσης, ο φάκελος της υπόθεσης συσχετίστηκε και με την πρόσφατη μήνυση που κατέθεσε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στην οποία επισυνάπτονταν τρεις διαφορετικές φωτογραφίες που δείχνουν ανεπεξέργαστα υλικά στοιβαγμένα σε υπαίθριους χώρους του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στον Βόλο, και τα οποία είναι πιθανόν ότι χρησιμοποιούνται για καύση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου