ΤΟΠΙΚΑ

Εξήντα φοιτητές από το Α.Π.Θ στη Μητρόπολη Δημητριάδος

εξήντα-φοιτητές-από-το-α-π-θ-στη-μητρόπο-502418

Eξήντα περίπου φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή στην Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος, στο πλαίσιο του μαθήματος της Λειτουργικής. Τους φοιτητές συνόδευσαν οι Καθηγητές Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής, Aννα Κόλτσιου-Νικήτα, Νίκη Παπαγεωργίου και Τρύφων Τσομπάνης.

Η πρώτη στάση έγινε στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος υποδέχθηκε τους Καθηγητές και τους φοιτητές και τους μίλησε τόσο για την ιστορία της Τοπικής Εκκλησίας, όσο και για το ποιμαντικό έργο (πνευματικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό) που πραγματοποιείται.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Ι. Μονή Ταξιαρχών, όπου ξεναγήθηκαν, προσκύνησαν τα τίμια λείψανα, και παρακάθισαν στην τράπεζα, που ετοίμασαν οι αδελφές της Μονής. Κατά τη διάρκεια της τράπεζας ο πνευματικός της Μονής π. Αντώνιος Ζούπης μίλησε στους επισκέπτες.

Η εκπαιδευτική και προσκυνηματική αυτή επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν το έργο και τις δραστηριότητες Τοπικής Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου