ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοποιούν τουριστικά τα εξοχικά

αξιοποιούν-τουριστικά-τα-εξοχικά-504427

Κερδίζει διαρκώς έδαφος η τάση της αξιοποίησης εξοχικών που βρίσκονται σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας, καθώς την τελευταία τετραετία έχουν εκδοθεί περισσότερα από 550 σήματα λειτουργίας για ενοικίαση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας. Η νέα τάση που διαμορφώνεται και ενισχύεται λόγω των συνθηκών οικονομικής ύφεσης που επικρατούν, στρέφει το ενδιαφέρον πολλών ιδιοκτητών ακινήτων προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, προκειμένου να αξιοποιηθούν εξοχικά σπίτια που παρέμεναν κλειστά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων να τις νοικιάσουν, απλοποιώντας τις διαδικασίες. Οσοι επιθυμούν να λάβουν σήμα λειτουργίας, προκειμένου να νοικιάζουν σε ετήσια βάση ακίνητα που έχουν στη διάθεσή τους, απευθύνονται στον ΕΟΤ και τα αντίστοιχα αιτήματα άρχισαν να κατατίθενται την τελευταία τετραετία.

Οι επιπλωμένες κατοικίες που διαθέτουν σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ βρίσκονται σε διάφορες τουριστικές περιοχές, το Πήλιο αλλά και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ στο μεταξύ, προστίθενται και νέα αιτήματα ενδιαφερομένων, προκειμένου να υπαχθούν στις ίδιες ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Οι οικονομικές ανάγκες και υποχρεώσεις που πολλαπλασιάζονται, σε συνάρτηση με την οικονομική ύφεση, η δυσκολία και, σε πολλές περιπτώσεις η αδυναμία κάλυψης των πάγιων υποχρεώσεων, όπως ΕΝΦΙΑ, φορολογία, τιμολόγια ΔΕΚΟ αλλά και των καθημερινών αναγκών, στρέφουν αρκετούς ιδιοκτήτες εξοχικών στην κατεύθυνση της ενοικίασης, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Στο μεταξύ, και ενόψει της έλευσης της νέας σεζόν, διατυπώνονται πολλά αντίστοιχα αιτήματα στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, εξάλλου, υπάρχουν περισσότερα από πενήντα αιτήματα, τα οποία αφορούν νέες άδειες για τουριστικά γραφεία, για γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα και καταλύματα σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των ρυθμών της ανοιξιάτικης περιόδου.

Παράλληλα με τα νέα αιτήματα, διατυπώνονται, όπως προαναφέρθηκε, ερωτήματα από ενδιαφερόμενους, σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να αξιοποιήσουν εξοχικά που παραμένουν κλειστά, με στόχο να ενισχυθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου