ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Διαστρεβλώθηκε η πραγματικότητα για το πρόγραμμα νιτρορύπανσης

συριζα-μαγνησίας-διαστρεβλώθηκε-η-πρ-505841

Για παραπληροφόρηση και τερατώδη ψέματα σχετικά με το πρόγραμμα νιτρορύπανσης για την ευρύτερη περιοχή της Σούρπης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακής Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Για μια ακόμα φορά, μια κατηγορία συμπολιτών μας πέφτει θύμα της ακραίας παραπληροφόρησης που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, διακινώντας τερατώδη ψέματα για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στόχος και θύματα ήταν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Σούρπης με την κατασκευή της ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΛΗΘΟΥΣ ΦΗΜΗΣ, ότι η κυβέρνηση τους εξαιρεί από τη Δράση 10.01.04 της μείωσης της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα («νιτρορύπανση»).

Στη προδημοσίευση της εν λόγω δράσης, γνωστή σε όλους ως«πρόγραμμα της νιτρορύπανσης», η περιοχή της ευρύτερης πεδιάδας που προέρχεται από τη συνένωση των πεδιάδων της Σούρπης, του Πλατάνου, της Δρυμώνας και της Αγ.Τριάδας, περιλαμβάνεται, ως επιλέξιμη, εξ αρχής. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας κάνοντας μια καλύτερη ανάγνωση του κειμένου(πέραν της επιφανειακής). Στην παράγραφο Β. της προδημοσίευσης που αφορά στις περιοχές παρέμβασης, αναφέρονται οι σχετικές με το θέμα Υπουργικές Αποφάσεις και ανάμεσά τους είναι και η ΚΥΑ 147070/2014 (ΦΕΚ Β’3224). Με την εν λόγω ΚΥΑ προστίθενται στις ήδη προ-υπάρχουσες ευαίσθητες σε νιτρορύπανση ζώνες, άλλες 12 περιοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και ανάμεσά τους και η ευρύτερηπεδιάδα που οριοθετείται από τα Δ.Δ.Σούρπης, Πλατάνου, Δρυμώνα και Αγ. Τριάδας, όπως φαίνεται εξάλλου και από το χάρτη στο Παράρτημα Ι της εν λόγω ΚΥΑ.

Οι πύλες του ΟΣΔΕ χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να πληροφορήσουν τους αγρότες κατά την υποβολή του αιτήματος για την Ενιαία Ενίσχυση, για το αν τα αγροτεμάχιά τους περιλαμβάνονται στις ευαίσθητες από νιτρικάπεριοχές που είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης.

Καλούμε τους αγρότες να εξετάζουν πρώτα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους πριν αφεθούν να παρασυρθούν στο κλίμα απογοήτευσης και αποκλεισμού που σκόπιμα κάποιοι καλλιεργούν συστηματικά για δικά τους πολιτικά οφέλη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου