ΤΟΠΙΚΑ

Την παραίτηση Κ. Τσέλιου ζητεί η παράταξη «Εμποροι –Ενάντια στην κρίση»

την-παραίτηση-κ-τσέλιου-ζητεί-η-παράτα-505913

Μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου –Ν. Ιωνίας, Κώστα Τσέλιο στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, από την παράταξη «Εμποροι –Ενάντια στην κρίση» ζητείται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου κατά την οποία ο κ. Τσέλιος να υποβάλλει την παραίτησή του.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: «Μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού (ο οποίος είχε καταψηφιστεί και στο ΔΣ) που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΣΒ κ.Τσέλιος στη Γενική Συνέλευση στις 05.04.2017, αναμένουμε ότι θα έχει την ευθιξία, την ηθική και δημοκρατική ευαισθησία να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να καλεστεί άμεσα το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, στο οποίο ο πρόεδρος θα θέσει την παραίτησή του. Είναι σαφές ότι δεν εκφράζει τις διαθέσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης μας.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης με τη μειωμένη συμμετοχή δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, αφού δείχνει την απαξίωση του εμπορικού κόσμου απέναντι στο ΕΣΒ. Εμείς οι «Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση» πιστεύουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν.Ιωνίας μπορεί να γίνει ένας δυνατός σύλλογος που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλου του εμπορικού κόσμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας μας προσπαθήσαμε για το καλό του συλλόγου καταθέτοντας μια σειρά από προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις του.

Οι όποιες ρήξεις και αντιπαραθέσεις ήταν αποτέλεσμα της επιλογήςτου προεδρείου να μην τηρεί τις διαδικασίες παρά το γεγονός ότι είχε την απόλυτη πλειοψηφία με 8 στις 15 έδρες. Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από το διοικητικό απολογισμό που κατέθεσε ο πρόεδρος, το έργο της διοικούσας επιτροπής είναι μηδαμινό.

Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα καθιερωμένες πρακτικές, που δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, είναι σημαντικό στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, να υπάρξει συσπείρωση του συνόλου του εμπορικού κόσμου και να λειτουργούμε συλλογικά κι όχι ατομικά. Αυτός ήταν και συνεχίζει να είναι ο σκοπός μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου