ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοπυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου στον Αγ. Βλάσιο

αυτοπυροβολήθηκε-στη-μέση-του-δρόμου-506165

Νεκρός στο δρόμο πάνω από το σπίτι του στον Άγιο Βλάσιο εντοπίστηκε 87χρονος συνταξιούχος αγρότης. Ο άτυχος άνδρας ήταν τραυματισμένος από σκάγια. Ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα και κάτω από το άψυχο σώμα του βρισκόταν το μονόκανο όπλο του. Η Διεύθυνση Αστυνομίας απέδωσε τον ακαριαίο θάνατο σε αυτοκτονία. Η οικογένειά του λέει ότι επρόκειτο για δυστύχημα. Τα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένονται, πάντως, να προσδιοριστούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το πρωί, οπότε σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Κάτοικοι της περιοχής, που αντιλήφθηκαν το δυνατό θόρυβο, βγήκαν έξω από τα σπίτια τους αναστατωμένοι να δουν τι συμβαίνει.

Ακολούθησαν ώρες ανείπωτης αγωνίας και αναστάτωσης. Επί τόπου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, Αστυνομία. Δυστυχώς, για τον άτυχο άνδρα, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ήδη αργά. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Η σορός του 87χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τη Δευτέρα, για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου ηλικιωμένου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας πάντως, απέδωσε το περιστατικό σε αυτοκτονία. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι ο 87χρονος κάθισε σε σωρό από κομμένα ξύλα που είχαν εναποτεθεί στην άκρη του δρόμου για απομάκρυνση και στη συνέχεια στόχευσε με το μονόκανο στο λαιμό του και πάτησε τη σκανδάλη.

Ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός που ακούστηκε ήταν αρκετός για τον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, πάντως, Δημήτρης Καρούζος, ανέφερε ότι «για τα ακριβή αίτια θανάτου θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης τη Δευτέρα».

Ο 87χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ επιμελής και υπερήφανος. Κάτοικοι του χωριού ανέφεραν ότι ασχολούταν με το κυνήγι πουλιών και ίσως ο θανάσιμος τραυματισμός να αποτελεί δυστύχημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου