ΤΟΠΙΚΑ

Σε απολογία για τον ιδιώτη γιατρό στο χειρουργείο του Νοσοκομείου

σε-απολογία-για-τον-ιδιώτη-γιατρό-στο-χ-507152

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι η παρουσία ιδιωτών γιατρών στο Αχιλλοπούλειο μπορεί να υπάρξει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή σε ειδικές περιπτώσεις, και μετά από ειδική άδεια της Διοίκησης, απηύθυνε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός, μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον ιδιώτη γιατρό που προέβη σε επέμβαση στο νοσοκομείο χωρίς άδεια.

Ο κ. Μ. Δραμητινός κάλεσε χθες σε απολογία τον νευροχειρουργό και την αναισθησιολόγο που ανήκει στη δύναμη του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς και τον υπεύθυνο εκ μέρους της νοσηλευτικής υπηρεσίας των χειρουργείων.

Παρουσία και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δημητριάδη, ζήτησε εξηγήσεις για το συμβάν και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να «γίνει το Νοσοκομείο Βόλου ξέφραγο αμπέλι που θα μπορεί να μπαίνει ο καθένας μέσα να κάνει ιατρικές πράξεις εν αγνοία της διοίκησης και των αρμοδίων συμβουλίων». Εξέφρασε την έντονη δυσφορία του προς τους γιατρούς και φέρεται να διαμήνυσε ότι σε επόμενο «στραβοπάτημα» θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γιατροί φέρεται να παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος η «πρωτοβουλία τους», και απέδωσαν σε αβλεψία και απερισκεψία το γεγονός ότι δεν ζήτησαν ειδική άδεια από τη διοίκηση για την παρουσία ιδιώτη γιατρού στο χειρουργείο. Επίσης οι γιατροί φέρεται να υποστήριξαν ότι στόχος της παρουσίας του ιδιώτη γιατρού, είχε «εκπαιδευτικό χαρακτήρα προκειμένου να δοκιμαστεί μία νέα μέθοδος επισκληριδοσκόπησης».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, από την πλευρά του κατέστησε σαφές με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα υπάρξει νέα προειδοποίηση, και προς την κατεύθυνση αυτή χθες το μεσημέρι διανεμήθηκε σε όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις επιστολή την οποία υπογράφει ο κ. Δραμητινός, στην οποία αναφέρεται ρητά πως «για την παρουσία οποιουδήποτε ιατρού, είτε άλλου δημόσιου, είτε πανεπιστημιακού νοσοκομείου, είτε ιδιώτη, για εκπαιδευτικούς ή άλλους λόγους, θα πρέπει να ενημερώνεται εγγράφως η διοίκηση ένα μήνα πιο μπροστά, προκειμένου να εγκρίνει ή όχι το σχετικό αίτημα».

Χθες ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ν. Χαυτούρας, που ήταν εκείνος που έκανε την έγγραφη καταγγελία ζητώντας από τη διοίκηση να μεριμνήσει σχετικά, σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε πως το συμβάν παραβαίνει τα όσα ορίζει η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και για αυτό ζητήθηκε να υπάρξει παρέμβαση. Τόνισε επίσης πως «σε κάποιο εξειδικευμένο περιστατικό ή κάποιο επείγον συμβάν, υπήρξαν περιπτώσεις που κλήθηκαν γιατροί από άλλα δημόσια όμως νοσοκομεία να συνεισφέρουν, πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση εκ μέρους της διοίκησης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου