ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές έκαναν μαθήματα σκι στα Χάνια

μαθητές-έκαναν-μαθήματα-σκι-στα-χάνια-508115

Σαράντα μαθητές της β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφθηκαν τα Χάνια Πηλίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής.

Στόχος της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της χιονοδρομίας (σκι) σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα μη διαδεδομένα αθλήματα.

Eκεί έγινε εκμάθηση της τεχνικής του σκι ώστε οι μαθητές να μάθουν να κατεβαίνουν με ασφάλεια και εκμάθηση της χρήσης των αναβατήρων (lift). Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το σχολείο υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες κοντά στη φύση με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Μάλιστα έτσι δημιουργήθηκε και μία παράδοση στην εκμάθηση χιονοδρομίας, ώστε οι μαθητές κάθε χρόνο περιμένουν το πρώτο χιόνι. Αρκετοί δε από αυτούς, μετά τα μαθήματα, συνεχίζουν και μόνοι τους να εκδράμουν σε όποιο βουνό έχει τις κατάλληλες συνθήκες.

Στόχος του σχολείου είναι τα παιδιά να μάθουν πώς μπορούν να ασκούνται και έξω από στα στενά όρια της πόλης αλλά και να επιδιώκουν την άσκηση όπου βρίσκονται. Μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που τους φέρνουν κοντά στην φύση και τους δημιουργούν εναλλακτικές εικόνες και εμπειρίες από αυτές του συνήθη αστικού τρόπου ζωής. Κυρίως, όμως, μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση, να τη σέβονται και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συνασκούμενούς τους σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Σημαντική σε αυτήν την προσπάθεια υλοποίησης της δραστηριότητας ήταν η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Κένταυρος Όρος», και συγκεκριμένα του προέδρου, κυρίου Ιγγλέση, που διευκόλυνε και φέτος τη διεξαγωγή αυτών των μαθημάτων, με την χορήγηση αδειών μεταφοράς-μετακίνησης με τα λιφτ του χιονοδρομικού κέντρου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συνοδούς-εκπαιδευτές τους, την κ. Χριστίδη Ελένη, τον κ. Πάτρα Δημήτρη και την κ. Σακελλαρίδου Ευθαλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου