ΤΟΠΙΚΑ

Βουτιά θανάτου ηλικιωμένης από την ταράτσα του σπιτιού της στη Ν. Ιωνία

βουτιά-θανάτου-ηλικιωμένης-από-την-τα-508944

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή της μία 72χρονη στη Νέα Ιωνία. Η ηλικιωμένη έπεσε στο κενό από την ταράτσα του διώροφου σπιτιού της. Οι φωνές της γειτόνισσάς της δεν τη σταμάτησαν από το απονενοημένο διάβημα. Πέρασε το πόδι της από τα κάγκελα και πήδηξε στον ακάλυπτο από ύψος δεκαπέντε μέτρων.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 12.15 το μεσημέρι. Ο σύζυγός της ηλικιωμένης, σύμφωνα με πληροφορίες, απουσίαζε εκείνη την ώρα από το σπίτι. Η γυναίκα ανέβηκε στην ταράτσα και κινήθηκε προς το μέρος που έβλεπε σε διπλανό οικόπεδο.

«Τι πας να κάνεις εκεί πέρα;» ακούστηκε μία φωνή απελπισμένη από διπλανό σπίτι. Η 72χρονη δεν αποκρίθηκε στη γειτόνισσά της, η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις της με κομμένη την ανάσα, αλλά και φοβούμενη πώς να αντιδράσει, μη τρομάξει την ηλικιωμένη.

Η 72χρονη είχε περάσει το πόδι της από τα κάγκελα. Αδιάφορη απέναντι στις εκκλήσεις της γειτόνισσας, έπεσε στο κενό.

Στιγμές αναστάτωσης και φρίκης ακολούθησαν. Οι γείτονες της ηλικιωμένης καλούσαν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Η γυναίκα βρισκόταν στο έδαφος στο οικόπεδο, που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, τραυματισμένη.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στον τόπο. Η 72χρονη είχε ακόμη τις αισθήσεις της όμως έμοιαζε να μη καταλαβαίνει τι γίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτούσε στο πλήρωμα: «Τι συμβαίνει; Πού με πάτε;»

Ήταν την ίδια ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στο σημείο και ο σύζυγός της με το μηχανάκι. Σοκαρισμένος έβλεπε το ΕΚΑΒ να παραλαμβάνει τη σύζυγό του χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Η αστυνομία προσφέρθηκε να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ήταν εμφανώς ταραγμένος για να οδηγήσει μόνος.

Η 72χρονη εισήχθη άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή αυτό δεν κατέστη δυνατό. Υπέκυψε στα τραύματά της δύο περίπου ώρες αργότερα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, που διενεργεί προανάκριση, συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων για το τι ακριβώς συνέβη. Απέδωσε τα αίτια θανάτου της γυναίκας σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτόχειρας αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της.

Να επισημανθεί ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό αυτοκτονίας το 2017. Τον Μάρτιο του 2013 35χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στη Δράκεια. Τον άτυχο νέο βρήκε νεκρό ο θείος του που τον αναζήτησε στο σπίτι.

Τον Ιανουάριο ο Αλμυρός συγκλονίστηκε από τον τραγικό θάνατο 74χρονου. Ο ηλικιωμένος έκοψε απροσδόκητα το νήμα της ζωής του με αυτοτραυματισμό από καραμπίνα στο κεφάλι.

Πρόκειται για μερικά από τα περιστατικά αυτοκτονίας που έχουν συγκλονίσει τη Μαγνησία. Στην Ελλάδα γενικότερα κάθε μέρα δύο άνθρωποι αποπειρώνται να θέσουν τέρμα στη ζωή τους και ο ένας κόβει το νήμα.

Την τριετία 2013-2015 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, συνέβησαν στη Θεσσαλία 99 αυτοκτονίες ανάμεσα σε 1.693 σε όλη τη χώρα!

Η Περιφέρεια ήρθε έβδομη σε σχέση με τον αριθμό αυτοκτονιών μετά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κρήτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου