ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 24χρονου για κλοπές σε βενζινάδικα στο Βόλο

καταδίκη-24χρονου-για-κλοπές-σε-βενζινά-509122

Είπε για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του ότι είναι άστεγος και ότι χρειαζόταν χρήματα, γι’ αυτό και άρπαξε τα δύο κινητά και τα χρήματα που βρήκε στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ωστόσο, ο 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για κλοπή δύο κινητών τηλεφώνων και του ποσού των 100 ευρώ από πρατήριο στη Λαρίσης, αλλά και για δέκα ευρώ από δεύτερο βενζινάδικο στην πόλη, δεν έπεισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Έπεσε σε αντιφάσεις, καθώς είχε ως τόπο διαμονής το σπίτι των γονιών του και, απαντώντας σε ερωτήσεις του προεδρείου, χρειάστηκε να πει ότι ήταν μαλωμένος με την οικογένειά του και ότι τον έδιωξαν από το σπίτι. Μάλιστα είπε ότι παλαιότερα είχε περιπέτειες και με ναρκωτικά.

Από τις γραπτές καταθέσεις των παθόντων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, προέκυψε ότι ο τρόπος δράσης του 24χρονου παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε: «Στις κλοπές συμμετείχαν δύο άτομα, ο ένας απασχολούσε την υπάλληλο, ο άλλος δρούσε. Πρέπει να έχεις συγκεντρωμένο μυαλό για να κάνεις τέτοιες πράξεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι έχω πιεί, έχω κάνει. Έχουμε αυξημένο κύμα μικροεγκληματικότητας, το οποίο πρέπει να παταχθεί».

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και την καταδίκη του σε τρείς μήνες φυλάκιση, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως χωρίς αναστολή και χωρίς έφεση με ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 24χρονο, ο οποίος εξάλλου παραδέχτηκε τις πράξεις του. Στην κατοχή του καταδικασθέντος βρέθηκε το ένα κινητό τηλέφωνο και αποδόθηκε στη δικαιούχο, που το αναγνώρισε ως δικό της.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος, από κοινού με δεύτερο άτομο που αναζητείται, «χτύπησαν» και σε δεύτερο πρατήριο, από το οποίο αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 10 ευρώ.

Ο 24χρονος μετά την ανακοίνωση της απόφασης οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει χρήματα για την ποινή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου