ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια πατέντα από Βολιώτη- Κατοχύρωσε απορρυπαντικά με υγρό ζεόλιθο

παγκόσμια-πατέντα-από-βολιώτη-κατοχύ-511207

Εστησε το «στρατηγείο» του πριν ένα χρόνο στο Σέσκλο και από εκεί κάνει εξαγωγές σε όλον τον κόσμο

Παγκόσμια πατέντα από βολιώτικη εταιρεία, που μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε όχι μόνο να καθιερωθεί στην Ελλάδα αλλά και να αποκτήσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, κάνοντας θραύση στην παγκόσμια αγορά. Χρησιμοποίησε το λεγόμενο «φίλτρο αυτοκαθαρισμού της γης», τον ζεόλιθο, τον οποίο εφάρμοσε για πρώτη φορά στην υγρή του μορφή σε απορρυπαντικά, και δημιούργησε μια σειρά καινοτόμων καθαριστικών, μη τοξικών, απόλυτα φιλικών στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το επιχειρηματικό άλμα στην παγκόσμια αγορά ξεκίνησε από μια μικρή γωνιά του Βόλου. Και έρχεται να καταδείξει την αξία της καινοτομίας, στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Εμπνευστής και πρωτεργάτης, ο κ. Χρήστος Χρήστου, ένας Βολιώτης -γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά μεγάλωσε στο Βόλο- με γνώσεις marketing, management και οικονομικών, που έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο εξωτερικό.

Ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε το νέο προϊόν, κατοχύρωσε την τεχνογνωσία σε παγκόσμιο επίπεδο και με τη βοήθεια του επιτελείου του δημιούργησε μια σειρά καινοτόμων καθαριστικών προϊόντων.

Έστησε το «στρατηγείο» του στο Σέσκλο, στη θέση «Σπαρτιά» και από εκεί γίνονται όλα: η παραγωγή, η οικονομική πολιτική, το management.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 προμηθεύοντας το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με αρίστης ποιότητας καθαριστικά με βάση τον ζεόλιθο. Η ποιότητα, η χαμηλή τιμή και η απόδοση των προϊόντων αποτέλεσαν τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης.

Την ομάδα αποτελούν νέοι άνθρωποι, με ζωντάνια, αγάπη και όρεξη.

Το στρατηγείο

«Είναι μία επιχείρηση που την… κυνηγούσε η δουλειά πριν καν προλάβει να οργανωθεί πλήρως», σχολιάζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της επιχείρησης Zeotec Hellas Group, Νίκος Σιαχάμης, για να υπογραμμίσει την άμεση απήχηση που είχαν τα προϊόντα στην αγορά.

Από την «πηγή» που είναι στο Σέσκλο, τα προϊόντα διατίθενται σε όλη την Ελλάδα μέσω 20 αντιπροσώπων που ενώθηκαν στο δίκτυο σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Κατά τον πρώτο της χρόνο η επιχείρηση κατάφερε να μπει και στις αγορές του εξωτερικού: σε Ρωσία, Γερμανία και Αμερική. Και βρίσκονται στα σπάργανα συμφωνίες με Τουρκία, Ζάμπια και Ντουμπάι.

«Τα πάντα τρέχουν πολύ γρήγορα. Μία επιχείρηση-νεοσσός, ηλικίας μόλις ενός έτους, έχει δραστηριότητα που μοιάζει με δεκαετίας τουλάχιστον», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σιαχάμης.

Επέκταση στη λιανική

Προς το παρόν το εργοστάσιο παράγει προϊόντα σε επαγγελματικές συσκευασίες. Ωστόσο το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού να κάνει χρήση απορρυπαντικών φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει ήδη ωθήσει την εταιρεία στην προετοιμασία μικρών συσκευασιών που πολύ σύντομα θα πωλούνται και από τα super market. «Πρόκειται για μη τοξικά προϊόντα. Στους χρήστες δεν πρόκειται να προκληθούν αλλεργίες, όπως με άλλα απορρυπαντικά κατά τη χρήση τους και μπορεί κανείς να καθαρίζει χωρίς να χρησιμοποιεί γάντια», επισημαίνει ο κ. Σιαχάμης.

Διαρκώς νέα προϊόντα

Ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται με 16 κωδικούς, όσα και τα προϊόντα, το ερευνητικό της τμήμα όμως δουλεύει ακατάπαυστα για να επεκταθεί σε ολοένα και περισσότερους τομείς με περισσότερα προϊόντα.

Το απορρυπαντικό – απολυμαντικό υγρό καθαρισμού με φυσικό ζεόλιθο είναι απαλλαγμένο και ελεύθερο επικίνδυνων ουσιών που συναντάμε στα κοινά απορρυπαντικά, είναι βιοδιασπώμενο και βιοαποικοδομήσιμο, είναι ασφαλές και μη επιβλαβές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, καθαρίζει και βιοκαταστέλλει τον ρύπο από καυσαέρια καθώς και τη δυσοσμία, είναι μοναδικό στη διασκόρπιση πετρελαιοειδών (καύσιμα, λάδια, γράσα), είναι οικονομικό, ενεργό και αποτελεσματικό.

Χρησιμοποιείται για καθαρισμό τοίχων, δημοτικών κτηρίων και γενικά επιφανειών που ρυπαίνονται από την εκπομπή καυσαερίων, για τον καθαρισμό δημοτικών κάδων απορριμμάτων, για τον καθαρισμό και την απορρύπανση απορριμματοφόρων οχημάτων και πλοίων, οδών, πεζοδρομίων, δαπέδων και αμαξοστασίων από πετρελαιοειδή, αλλά και για τον καθαρισμό και απορρύπανση μνημείων, αγαλμάτων, εκκλησιών, αγιογραφιών, πετρόκτιστων κτισμάτων.

Στην οικιακή χρήση, χρησιμοποιείται για το φιλτράρισμα του νερού, τον καθαρισμό μαγειρικών σκευών, για τη μείωση των οσμών σε κλειστούς χώρους και ως καθαριστικό γενικής χρήσης και απολύμανσης.

Τι είναι ο Ζεόλιθος

Πρόκειται για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντο-ανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.

Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία, καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως ο Ζεόλιθος:
1. Εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες και δίνει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα.
2. Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα.
Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα , τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)
3. Παγιδεύει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει, μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
4. Αποτοξινώνει το σώμα.
5. Αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Ανακουφίζει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή, και μπορούμε να το παίρνουμε με άδειο στομάχι.

Επιπλέον τον ζεόλιθο μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις γεωργικές καλλιέργειες ως φυσικό λίπασμα, καθώς είναι πλούσιος σε ιχνοστοιχεία και μακροστοιχεία.

Επίσης και στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες ως συμπλήρωμα διατροφής, επειδή δεσμεύει την παραγωγή ανεπιθύμητης δύσοσμης και ανθυγιεινής αμμωνίας.

Η κοπριά που παράγεται με αυτόν τον τρόπο θεωρείται ιδανικό λίπασμα για τις βιολογικές κυρίως καλλιέργειες.

Βασικά είναι εντυπωσιακό το εύρος των χρήσεων του ζεόλιθου, στην Κίνα ή στην Ιαπωνία αντιμετώπιζαν το ζεόλιθο ως χρυσάφι.

Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο.

Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου