ΤΟΠΙΚΑ

Σιωπηρή διαμαρτυρία για την ΑΓΕΤ

σιωπηρή-διαμαρτυρία-για-την-αγετ-511302

Ενάντια στην καύση RDF από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία – Θα συμμετέχουν οι κάτοικοι των Αστεριών, εκπαιδευτικοί και περιβαλλοντολόγοι

Σιωπηρή διαμαρτυρία από την Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην πόλη ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ, διοργανώνει την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Καλεί δε σε συμμετοχή όλους τους φορείς και πολίτες.

«Όλοι πλέον γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία τους η καύση καρκινογόνων ουσιών. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να υπονομεύει την υγεία μας για το κέρδος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι ακατάλληλες για την καύση του RDF. Οι διοξίνες και οι άλλες πτητικές ουσίες είναι ευθέως καρκινογόνες. Ακόμα και ελάχιστες ποσότητες από αυτές μπορούν να καταστρέψουν τον οποιονδήποτε οργανισμό και κυρίως τα μικρά παιδιά, που είναι πιο ευάλωτοι οργανισμοί. Δεν έχουν δε γεωγραφικά σύνορα και μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα, άρα στον οργανισμό μας, με ποικίλους τρόπους. Με τον αέρα που αναπνέουμε, με τα χόρτα που τρώμε, με τα τυριά, τα κρέατα κ.λπ. Δεν εξαφανίζονται δε ακόμα και μετά τον θάνατό μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας για την υγεία και τη ζωή», επισημαίνεται.

Τις φωνές τους στην κινητοποίηση θα ενώσουν σύμφωνα με απόφασή τους, οι κάτοικοι του οικισμού Αστέρια Αγριάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού συλλόγου Αστέρια Αγριάς, Κων. Θεοδοσόπουλο: «Η συνοικία που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι η πρώτη που θα δέχεται και θα δεχθεί την όποια επιπλέον επιβάρυνση». Οι κάτοικοι των Αστεριών θα δώσουν δυναμική παρουσία στην κινητοποίηση.

Τη συμμετοχή του στη σιωπηρή διαμαρτυρία δηλώνει και το τοπικό παράρτημα Μαγνησίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση. «Πιστεύουμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Η ΠΕΕΚΠΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει το δύσκολο (λόγω εποχών), αλλά και ευχάριστο έργο της ενημέρωσης και των δράσεων των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής – οικολογικής συνείδησης, και δεν κλείνει τα μάτια σε τίποτα που απειλεί το μέλλον τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου