ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή διαμαρτυρία επαγγελματιών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

ανοιχτή-διαμαρτυρία-επαγγελματιών-σ-511340

Για τη μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματος της Πειραιώς στη Ζαγορά

Οικονομική ασφυξία στους επαγγελματίες του ανατολικού Πηλίου και ταλαιπωρία σε μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες ενόψει της θερινής σεζόν, θα προκαλέσει ενδεχόμενη μείωση των ημερών λειτουργίας -από πέντε σε τρεις- του τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά, καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς».

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, στην περιοχή δραστηριοποιείται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, με το σύνολο των τραπεζικών δοσοληψιών του να ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ περίπου, και ετήσια έσοδα εξαγωγών 1.000.000 με 1.500.000 ευρώ. Επιπλέον, το ανατολικό Πήλιο είναι από τις πιο επισκέψιμες τουριστικές περιοχές του νομού, με τα συνολικά έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες έως εκατομμύρια ευρώ, και επιπρόσθετα το ενεργητικό του καταστήματος να αυξάνεται από τις καθημερινές συναλλαγές, των 5.000 περίπου μόνιμων κατοίκων αλλά και των θερινών επισκεπτών, που πραγματοποιούνται στο ένα και μοναδικό αυτό υποκατάστημα. Τέλος δε, υπάρχει μια ακόμη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτή των ηλικιωμένων, οι οποίοι εξυπηρετούν αποκλειστικά όλες τις τραπεζικές ανάγκες τους από το συγκεκριμένο κατάστημα, μη δυνάμενοι να χρησιμοποιήσουν καμία ηλεκτρονική τραπεζική υπηρεσία. Με βάση τα παραπάνω, το ύψος των καταθέσεων του καταστήματος υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000.000 ευρώ, και η ενδεχόμενη λύση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και υπηρεσιών είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των πολλαπλών καθημερινών αναγκών επαγγελματιών, κατοίκων, τουριστών και επισκεπτών της περιοχής.

Εκτός από τα παραπάνω, οι επαγγελματίες επικαλούνται τις καιρικές συνθήκες της χειμερινής περιόδου, με χιονοπτώσεις και παγετό, που καθιστούν τις μετακινήσεις των πολιτών προς την πόλη του Βόλου δύσκολες, και από οικονομικής άποψης μη συμφέρουσες.

«Αυτό είναι ακριβώς και το κλειδί της επιτυχίας του εδώ καταστήματος, η καθημερινή εξυπηρέτηση του συνόλου των επαγγελματιών, κατοίκων, καλλιεργητών. Ως επίσημος φορέας των επαγγελματιών της περιοχής ενώνουμε τη φωνή αγανάκτησής μας με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγορίν, και είμαστε έτοιμοι για εξάντληση όλων των δυνατών μορφών αντιδράσεων-κινητοποιήσεων, όπως πράξαμε και με το υποτιθέμενο κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, ώστε να παραμείνει η πενθήμερη λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανέκαθεν από την Αγροτική Τράπεζα υπήρχε.

Προς την Τράπεζα Πειραιώς δε, διαμηνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη μαζική συνεργασία, εφόσον το κατάστημα συνεχίσει την πλήρη και πενθήμερη λειτουργία του, παρά τις κρούσεις από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θέλουν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους τις καταθέσεις και τις δανειακές ανάγκες του συνόλου της περιοχής, δηλαδή συνεταιρισμών, τουριστικών επιχειρήσεων, επαγγελματιών όλων των κλάδων και απλών καταναλωτών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου