ΤΟΠΙΚΑ

Αριστούχος μεταπτυχιακή απόφοιτος παρά τις δυσκολίες

αριστούχος-μεταπτυχιακή-απόφοιτος-π-511902

Η ορκωμοσία των αποφοίτων του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγινε χθες κάτω από την εξέδρα του αμφιθεάτρου «Γιάννης Κορδάτος». Για την αριστούχο απόφοιτη του τμήματος που διάβασε τον όρκο, η άνοδος στην εξέδρα δεν ήταν εύκολη. Έχει κινητική αναπηρία και ο δρόμος για το βάθρο περνά μέσα από σκαλοπάτια…

Το αφιλόξενο για τα άτομα με κινητική αναπηρία αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος», δεν είναι το μοναδικό «αγκάθι» για φοιτητές με αναπηρίες. Δεν υπάρχουν επαρκείς ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση παντού και την ίδια ώρα, η πρόσβαση συνοδών φοιτητών με αναπηρίες δεν είναι ελεύθερη. Στήριγμα των ατόμων με αναπηρίες που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αποτελεί το πρόγραμμα του τμήματος Ειδικής Αγωγής, που παρέχει βοήθεια σε όσους το ζητήσουν.

Οι δυσκολίες όμως δεν αποθάρρυναν την Ελένη Ευαγγέλου, που χθες πήρε τον μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών και ήταν εκείνη που διάβασε –ως αριστούχος του προγράμματος με βαθμό 9,94- τον όρκο. Χειροκροτήθηκε από τους καθηγητές και συναδέλφους της, ενώ ο κοσμήτορας της σχολής και ο πρόεδρος του τμήματος κατέβηκαν από την εξέδρα για να της κάνουν χειραψία, να τη συγχαρούν και να τις παραδώσουν το νέο πτυχίο της.

Η Βολιώτισσα αριστούχος, που αποφοίτησε το 2010 από τον Άγιο Απόστολο τον Νέο, διέγραψε μέχρι τώρα μια επιτυχημένη πορεία σπουδών: αποφοίτησε από το ΙΑΚΑ και έκανε μεταπτυχιακό. «Επόμενος στόχος μου είναι μια καλής ποιότητας διδακτορική έρευνα», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πλαισιωμένη από συγγενείς της που πήγαν στην ορκωμοσία να τη χειροκροτήσουν.

Η ίδια αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στην εμπειρία της από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Έκανα άριστες σπουδές και είχα άριστες σχέσεις τόσο με τους καθηγητές όσο και με τους συναδέλφους μου. Όλοι ήταν εξαιρετικοί και η ποιότητα των μαθημάτων υψηλού επιπέδου», σημείωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου