ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία στον Βόλο διακεκριμένου μαθηματικού

ομιλία-στον-βόλο-διακεκριμένου-μαθημ-511912

Διάλεξη του διακεκριμένου μαθηματικού και συγγραφέα Τεύκρου Μιχαηλίδη με θέμα «Γεωμετρία και Φως» διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 1η Απριλίου στις 19.30 στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( Γ. Καρτάλη 72 -Ροζού, πρ. Γαλλικό Ινστιτούτο).

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) – Παράρτημα Μαγνησίας σε συνεργασία με την ομάδα «Θαλής + Φίλοι» του Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο ομιλητής θα επιχειρήσει στην ομιλία του μια περιδιάβαση στις αρχαίες και μεσαιωνικές θεωρίες για τη διάδοση του φωτός.

O Τεύκρος Μιχαηλίδης είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierreet Marie Curie (Αλγεβρική θεωρία αριθμών). Από το 1981 διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει επίσης διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Έχει γράψει πλήθος βιβλίων, σχολικά εγχειρίδια και βοηθήματα για τη διδασκαλία των μαθηματικών και της πληροφορικής στη μέση εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει επίσης άρθρα σχετικά με τη διδακτική και τη χρήση της ιστορίας στη διδασκαλία των θετικών επιστημών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου