ΤΟΠΙΚΑ

Σε οργανικά κενά το 70% των αναπληρωτών

σε-οργανικά-κενά-το-70-των-αναπληρωτών-511995

Το 70% των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε δημοτικά σχολεία στη Γενική και Ειδική Αγωγή καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις. Μόλις οι 35 από το σύνολο των 106 αναπληρωτών που υπηρετούν σήμερα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καλύπτουν λειτουργικά κενά. Οι υπόλοιποι καλύπτουν οργανικά, που θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικούς, που όμως δεν γίνονται. Αντίστοιχη η εικόνα και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν σε κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς στα σχολεία για την κάλυψη των κενών.

Δάσκαλοι και καθηγητές δίνουν αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να διαμαρτυρηθούν για τα κενά, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισαν από κοινού ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, διορισμοί δεν γίνονται και τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ. «Το Κράτος δεν δαπανά χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, παρόλο που τα κενά που υφίστανται είναι οργανικά και θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις», σημείωσε ζητώντας την άμεση πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών μέσα από μόνιμους διορισμούς.

Σε κείμενο που διένειμε στα σχολεία ο πρόεδρος του συλλόγου, Αποστόλης Μούσιος, αναφέρονται τα εξής: «Με την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω “διαπραγματεύσεων” με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019. Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που “στριμώχτηκε” στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι “οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση”. Οι “προσωρινές” -για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019 (!)- ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου