ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές διακρίσεις σπουδαστών της σχολής «Le Gourmet» στον Βόλο

σημαντικές-διακρίσεις-σπουδαστών-τη-513530

Με σημαντικές διακρίσεις και πολλά χαμόγελα επέστρεψαν οι σπουδαστές της σχολής μαγειρικής «Le Gourmet», οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια τον Βόλο στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής 2017 Νοτίου Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις ΔΕΘ- Helexpo στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Συμμετέχοντες ήταν επαγγελματίες Chef και σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από δημόσιες και ιδιωτικές σχολές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, σε αντίστοιχες κατηγορίες. Συγκεκριμένα στον φετινό 10ο Διεθνή Διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ήταν από τις παρακάτω χώρες: Κύπρο, Ταιβάν, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα.

Χρυσό βραβείο για τη Θεοδώρα Κότο

Συνολικά συμμετείχαν 319 σπουδαστές και 77 επαγγελματίες . Από τον Βόλο συμμετείχε η σχολή «Le Gourmet» με επτά σπουδαστές, οι οποίοι και απέσπασαν τα παρακάτω βραβεία:

Gold Metal – Χρυσό Μετάλλιο: Στην κατηγορία Vegetarian η Θεοδώρα Κότο.

Bronze Metal – Χάλκινο Μετάλλιο: Στην κατηγορία Ζυμαρικά ο Λευτέρης Νίνος και στην κατηγορία Ριζότο η Μαριάννα Στόιαν.

Merit – Αξιος: Στην κατηγορία Επιδόρπιο Εστιατορίου η Βάσω Σωτηροπούλου, στην κατηγορία Παραδοσιακό Πιάτο ο Βαγγέλης Αγγελής, στην κατηγορία Αρνί ο Γιώργος Κατσιγιάννης και στην κατηγορία Σαλάτα η Κατερίνα Κασσαβέτη.

Ο φετινός διαγωνισμός απέσπασε πολύ καλές κριτικές τόσο για την διοργάνωση όσο και για τη διαφάνεια της διαδικασίας, καθώς κριτές του διαγωνισμού ήταν καταξιωμένοι chef από όλο τον κόσμο, όπως Μεξικό, Αμερική, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Ελλάδα και άλλες χώρες. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν αρκετά υψηλό και έχει θέσει τον πήχη ακόμη υψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου