ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκε ομάδα φοιτητριών του Π.Θ.

βραβεύτηκε-ομάδα-φοιτητριών-του-π-θ-513571

Μια ομάδα φοιτητριών που δεν διακρίνονται μόνο στο στίβο των πανεπιστημιακών μαθημάτων αλλά παρέδωσαν οι ίδιες μαθήματα εθελοντισμού και προσφοράς στην πανεπιστημιακή κοινότητα, βραβεύτηκε χθες από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ομάδα αποτελείται από την Αρετή Βλαχοδήμου, πτυχιούχο σήμερα του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και τη Βασιλική Καλούτσα, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών και ενισχύθηκε από τη Ζωή Παπαμιχαήλ, επίσης φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών. Τα τρία κορίτσια, με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βάψουν και να καλλωπίσουν αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, δημιουργώντας πιο ευχάριστες συνθήκες για μάθημα.

Η ομάδα δραστηριοποιείται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε διάφορα πεδία. Σύμφωνα με την Αρετή Βλαχοδήμου, έχουν αναληφθεί μια σειρά δράσεων όπως ενημέρωση των φοιτητών για το πρόγραμμα Erasmus, προβολή ντοκιμαντέρ για τη σωστή διατροφή. Ανάμεσα σε άλλα οι δύο φοιτήτριες δημιούργησαν ερωτηματολόγιο, το οποίο απηύθυναν στους συμφοιτητές τους και τους ζητούσαν να καταγράψουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους για το ίδρυμα αλλά και τι θα ήθελαν να αλλάξει στο χώρο του πανεπιστημίου.

«Πολλοί φοιτητές εστίασαν στο θέμα του εξωραϊσμού των αιθουσών», είπε η Αρετή Βλαχοδήμου, και η ομάδα το υιοθέτησε επιλέγοντας να κάνει παρέμβαση σε αίθουσα του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών.

Η Βασιλική Καλούτσα ήταν εκείνη που ανέλαβε να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο του τμήματος και να του ζητήσει άδεια… παρέμβασης σε πανεπιστημιακή αίθουσα. «Δουλέψαμε τρεις ημέρες γεμάτες, για να βάψουμε την αίθουσα, να την εξωραΐσουμε και να τη διακοσμήσουμε με σχέδια που έχουν σχέση με το αντικείμενο σπουδών», είπε η Βασιλική Καλούτσα.

Για τα χρώματα αναζήτησαν χορηγό και βρέθηκε στο πρόσωπο ενός φίλου του πατέρα της Αρετής Βλαχοδήμου.

Στην προσπάθεια συνέβαλλε η Ζωή Παπαμιχαήλ. «Ένιωσα πολύ όμορφα και δημιουργικά που συμμετείχα στην προσπάθεια να κάνουμε μια αίθουσα πιο όμορφη και πιο ελκυστική για μάθημα», είπε.

«Πλέον το μάθημα είναι πιο ευχάριστο», ανέφερε η Βασιλική Καλούτσα.

Ήδη τα τρία κορίτσια έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις και σε δεύτερη αίθουσα.

«Για εμάς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι πολύ σημαντικό πέρα από την επιμόρφωση των φοιτητών μας, να διαμορφώνονται και χαρακτήρες. Στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους εξεπλάγην από την πρωτοβουλία των φοιτητριών και η αλήθεια είναι ότι τις αντιμετώπισα με δυσπιστία. Επέμειναν όμως. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι είχαμε φανταστεί. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια. Δυστυχώς όπως πάμε παρεμβάσεις θα γίνονται με χορηγίες και εθελοντική εργασία», σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, Νικόλαος Ανδρίτσος.

Στις τρεις φοιτήτριες τους επαίνους απένειμε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Αθανάσιος Λουκάς, ο οποίος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στην εθελοντική δράση των φοιτητριών.

«Οι τρεις φοιτήτριες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την εθελοντική προσφορά τους. Ανέλαβαν να δώσουν χρώμα στις μουντές, άχαρες και άχρωμες αίθουσες. Τέτοιες προσπάθειες εθελοντισμού είναι αξιέπαινες, και δείχνουν ότι στο πανεπιστήμιο δεν προωθείται μόνοι η αριστεία αλλά και η διαμόρφωση χαρακτήρων και η προσφορά στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Λουκάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου