ΤΟΠΙΚΑ

Η διάσημη Πολίτισσα σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου στο Βόλο

η-διάσημη-πολίτισσα-σεφ-μαρία-εκμεκτσ-514868

Διαχρονικές γεύσεις και αρώματα της Πόλης θα μεταφέρει στο Βόλο η διάσημη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία είναι η επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης που προγραμματίζεται την Τρίτη 25 Απριλίου, κατόπιν συνεργασίας του 6ου Γυμνασίου Βόλου και της «Μαγνήτων Κιβωτού». Η διάσημη μαγείρισσα αποδέχτηκε με πολύ χαρά την πρόσκληση, η οποία ευθυγραμμίζεται με το πρόγραμμα «Διατροφή και εκπαιδευτική άσκηση» που εκπονεί το 6ο Γυμνάσιο, με συντονίστρια τη φιλόλογο καθηγήτρια Βασιλική Πατσαρούχα και το αφιέρωμα στις γεύσεις που εντάσσεται, αντίστοιχα, στο πλαίσιο δράσης της «Μαγνήτων κιβωτού».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διάσημη Πολίτισσα σεφ, είναι η καθ’ ύλην αρμόδια να μιλήσει, με το δικό της μοναδικό τρόπο, για τους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν τη Ρωμιοσύνη και τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα που αποπνέουν Ελλάδα σε διαχρονική βάση και ως εκ τούτου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψή της στο Βόλο.

Στο μεταξύ, η συνεργασία των διοργανωτών της εκδήλωσης συνεχίζεται με επίκεντρο τη διατροφή και στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση, των μαθητών και του ευρύτερου κοινού, πάνω στη σημασία της διατροφής, τόσο σε επίπεδο διατήρησης της υγείας αλλά και ως μέσο επικοινωνίας αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης ταυτόχρονα.

Μετά από το επιτυχημένο, πρόσφατο, αφιέρωμα στα μανιτάρια που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό της Μητρόπολης, οι εμπνευστές της παραπάνω εκδήλωσης επανέρχονται με μια νέα πρόταση, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων της γαστρονομίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εκδήλωσης που προγραμματίζεται, η Μαρία Εκμεκτσίογλου θα επισκεφτεί το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, θα μιλήσει στα παιδιά για τη διατροφή και θα υλοποιηθούν κοινές δράσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την απογευματινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί για το ευρύ κοινό, σε χώρο που θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η φιλόλογος Βασιλική Πατσαρούχα, η οποία είναι προσωπική φίλη της Μαρίας Εκμεκτσίογλου, απηύθυνε το σχετικό κάλεσμα που έγινε δεκτό με ιδιαίτερη προθυμία από τη διάσημη σεφ. Όπως αναφέρει η δραστήρια εκπαιδευτικός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Στόχος της εκδήλωσης είναι να μάθουν περισσότερα τα παιδιά και ο κόσμος για τη διατροφή, μέσα από τη ματιά μιας διάσημης σεφ. Να μάθουν τα παιδιά τις αξίες της οικογένειας και να αποκομίσουν πολύτιμες πληροφορίες για τη Ρωμιοσύνη της Πόλης. Υπάρχει έντονη παρουσία και η Μαρία θα μας το επιβεβαιώσει». Βασικό ζητούμενο είναι, με επίκεντρο τις παραδοσιακές γεύσεις, η ενδυνάμωση του εκεί πληθυσμού, της γλώσσα μας, των σχολείων μας και όλα αυτά τα στοιχεία θα δοθούν μέσα από τα αντίστοιχα μηνύματα στους παριστάμενους, όπως υπογραμμίζει η συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διατροφή, που υλοποιεί το 6ο Γυμνάσιο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου