ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή στον πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας Κώστα Μαυρομμάτη

τιμή-στον-πρόεδρο-της-εταιρείας-αστρο-515909

Αφιέρωμα τιμής στον Κώστα Μαυρομμάτη, εκπαιδευτικό με μεγάλη δράση, διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 1η Απριλίου στις 10.30 το πρωί στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Μητρόπολη Δημητριάδος και το Ιστορικό Αρχείο Δημητριάδος διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα και εκδήλωση τιμής στον κ. Μαυρομμάτη, ο οποίος αναπτύσσει πολυεπίπεδη δράση σε διαφορετικούς τομείς.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, υπογραμμίζοντας την προσφορά του τιμώμενου ως πνευματικού ανθρώπου, αξιόλογου εκπαιδευτικού, συγγραφέα, πρόεδρου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, π. προέδρου της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος», ο οποίος έχει αναπτύξει πολύπλευρη δράση.

Φορείς διοργάνωσης της παραπάνω ημερίδας -κατά την οποία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει το Χρυσό σταυρό της τοπικής Εκκλησίας στον κ. Μαυρομμάτη-, είναι το Ιστορικό αρχείο Δημητριάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, η Μαθηματική Εταιρεία – παράρτημα Βόλου, η Χριστιανική Στέγη «Απόστολος Παύλος», ο Σύλλογος των εν Βόλω Καναλιωτών Καρδίτσης (απ’ όπου ο τιμώμενος έλκει την καταγωγή του), η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων.

Ομιλητές της ημερίδας είναι οι Κωνσταντίνος Σδρόλιας, Δρ. μαθηματικός – σύμβουλος ΠΕ Μαγνησίας, Χρήστος Ξενάκης, Δρ. φυσικός, επίτιμος σύμβουλος Φυσικών, Ισαβέλλα Γιδαράκου – Καφφέ, ομότιμη καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντώνιος Σμυρναίος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιωάννης Σειραδάκης, Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διονύσης Σιμόπουλος, αστρονόμος, π. διευθυντής Ευγενίδειου Ιδρύματος Αθηνών, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσης συναυλία της Χορωδίας Εκπαιδευτικών Μαγνησίας. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοτική υπάλληλος – καθηγήτρια Όλγα Μαυρομάτη – Σιώρου.

Ο κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος εξέφρασε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την έντονη συγκίνηση αλλά και το αίσθημα χαράς που τον διακατέχει για την έκφραση τιμής προς το πρόσωπό του, αναγορεύτηκε πρόσφατα επίτιμο μέλος του «Κοινού των Μαγνήτων» και αποτελεί επίλεκτο μέλος της εκπαιδευτικής και εν γένει επιστημονικής κοινότητας. Ο ίδιος έχει θέσει το Βόλο και τη Μαγνησία στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μέσω της Εταιρείας Αστρονομίας και του περιοδικού «Ουρανός», το οποίο έχει εκατοντάδες αποδέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ως εκπαιδευτικός καμαρώνει για την εξέλιξη των παλιών μαθητών του, οι οποίοι διαπρέπουν σε όλους τους χώρους, των παιδιών και των εγγονιών του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου