ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ

συγκέντρωση-και-πορεία-στο-βόλο-κατά-τ-516463

Κινητοποίηση πολιτών και φορέων την Τετάρτη 5 Απριλίου, διοργανώνεται από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Π.Μ. «Πρόκειται για μια σιωπηλή και ειρηνική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης του Βόλου. Χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα και χωρίς ομιλίες. Ο Βόλος πρέπει να εκφράσει, με τον τρόπο αυτό, την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων να μην κάψει η ΑΓΕΤ καρκινογόνα υλικά. Η υγεία των πολιτών πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη των βιομηχανιών. Αν αρχίσει η ΑΓΕΤ να καίει τις τεράστιες ποσότητες του RDF και των άλλων επικίνδυνων υλικών, τίποτα δεν εμποδίζει και τις άλλες βιομηχανίες της περιοχής να κάνουν το ίδιο, μετατρέποντας την όμορφη περιοχή μας σε κόλαση!

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κάνει έκκληση στους φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Να κλείσουν μαγαζιά και γραφεία, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι πολίτες, που κατανοούν το πρόβλημα, να κατέβουν στους δρόμους για να προστατέψουμε την υγεία μας. Όπως αποτρέψαμε πριν 15 χρόνια το να καίει λάστιχα η ΑΓΕΤ, πρέπει τώρα να αποτρέψουμε και την καύση του RDF.

Γνωρίζουμε ότι μέχρι τη μέρα εκείνη, παλιά και νέα «παπαγαλάκια», θα οργιάσουν, επιτιθέμενα προσωπικά σε άτομα, αλλά και στην οργάνωσή μας, όπως έκαναν μερικοί μέχρι σήμερα και διάφοροι «ειδικοί» θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι κατάλληλες για την καύση επικίνδυνων υλικών. Βασιζόμαστε όμως στο αλάθητο κριτήριο και το ένστικτο των πολιτών που μπορούν να καταλάβουν ποιοί λένε την αλήθεια και ποιοί την κρύβουν. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες που κελαηδούν τραγούδια της ΑΓΕΤ!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου