ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη ναυαγοσωστών για δέκα ακτές του Δήμου Βόλου

πρόσληψη-ναυαγοσωστών-για-δέκα-ακτές-517634

Προετοιμάζεται ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου ο Δήμος Βόλου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του. Ναυαγοσώστες θα προσληφθούν για δέκα ακτές. Χθες στην οικονομική επιτροπή αποφασίστηκε η διακήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του δήμου το ερχόμενο καλοκαίρι, ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.375,20 ευρώ.

Ο δήμος θα αναθέσει μετά από διαγωνισμό το ναυαγοσωστικό έργο σε ανάδοχο, που θα διαθέτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό, και την ανάλογη απαραίτητη εμπειρία για την καλή εκτέλεσή του.

Ναυαγοσώστες θα προσληφθούν για τις παραλίες Πλατανιδίων, Αλυκών, της δημοτικής πλαζ Παγασών, του Αναύρου, της Ν. Αγχιάλου, στο Καρνάγιο, στην Χρυσή Ακτή, στις Πλάκες και στην παραλία Μαμιδάκη.

Σημειώνεται ότι για την παραλία Πλάκες, μολονότι σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν προκύπτει η τοποθέτηση βάθρου και παρουσία ναυαγοσώστη, θα καλυφθεί ναυαγοσωστικά «λόγω επικινδυνότητας της συγκεκριμένης παραλίας, και λόγω ότι οι ακτές που έχουν χαρακτηρισθεί από τις αρχές πολυσύχναστες και βραβεύονται με τη “Γαλάζια Σημαία” θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ναυαγοσώστη».

Επιπλέον, η κάλυψη του ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της δημοτικής Πλαζ Παγασών αποτελεί υποχρέωση του μισθωτή της πλαζ. Επειδή όμως ο δήμος είναι συνυπεύθυνος για την ύπαρξη ναυαγοσώστη, αυτός συμπεριλαμβάνεται στο διαγωνισμό και θα προσληφθεί μόνο στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η πρόσληψη ναυαγοσώστη από τον μισθωτή της πλαζ. Στη συνέχεια ο δήμος θα καταλογίσει τη σχετική δαπάνη στον μισθωτή.

Στην περίπτωση που ο μισθωτής της πλαζ προσλάβει ναυαγοσώστη τότε ο ανάδοχος θα αμειφθεί για τα υπόλοιπα 9/10 από τον Δήμο Βόλου της οικονομικής του προσφοράς.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη αφορά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού: Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου