ΤΟΠΙΚΑ

Φθινοπωρινό διάλειμμα του καιρού στη Μαγνησία

φθινοπωρινό-διάλειμμα-του-καιρού-στη-517641

Φθινοπωρινό διάλειμμα στο ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού επικρατεί το τελευταίο διήμερο στη Μαγνησία λόγω της ψυχρής εισβολής από την κεντρική Ευρώπη, που συνοδεύεται από δυνατούς βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φθινοπωρινά χαρακτηριστικά του καιρού θα διατηρηθούν και σήμερα στη Μαγνησία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το κύμα είναι παροδικό και θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα.

Οι δείκτες του υδραργύρου σημείωσαν χθες πτώση της τάξης των 8 έως 10 βαθμών Κελσίου, σε σύγκριση με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες.

Η ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού αναμένεται να επανέλθει από αύριο Τετάρτη στη Μαγνησία, με ένα μικρό ψυχρό διάλειμμα την Παρασκευή, για να επανέλθει και πάλι η λιακάδα και η άνοδος της θερμοκρασίας στο σκηνικό του Σαββατοκύριακου.

Οι εναλλαγές ζέστης και ψύχους είναι σύνηθες φαινόμενο του Μαρτίου, ο οποίος οδεύει σταδιακά προς το τέλος, για να παραδώσει τη σκυτάλη στον Απρίλιο, τον κατ’ εξοχήν ανοιξιάτικο μήνα, που είναι συνδεδεμένος με την Πασχαλιά.

Η γενική εικόνα του Μαρτίου, με εξαίρεση την πτώση της θερμοκρασίας που επικρατεί το τελευταίο διήμερο, θεωρείται καλή, χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο μεταξύ, δεμένο παρέμεινε χθες το πρωί στην Αλόννησο το ιπτάμενο δελφίνι «Ερατώ» το οποίο δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από τα νησιά των Βορείων Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου και αντιστρόφως, λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου