ΤΟΠΙΚΑ

Σε γενική ανυπακοή κάλεσε τους πολίτες η Ζωή Κωνσταντοπούλου

σε-γενική-ανυπακοή-κάλεσε-τους-πολίτε-518318

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε πριν από λίγο από το Βόλο η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην περιοχή μας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας έκανε λόγο για «Κυβέρνηση προθύμων να καταστρέψουν την χώρα» και κάλεσε τους πολίτες σε γενική ανυπακοή.

«Πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε και να στηρίξουμε τη γενική ανυπακοή. Ως το πανίσχυρο όπλο που έχουν οι λαοί απέναντι στον δυνάστη τους. Τους επόμενους δυο μήνες θα οργανώσουμε την ανυπακοή. Και θα προκηρύξουμε την έναρξη της με σκοπό να ρίξουμε το καθεστώς» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου που ισχυρίστηκε ότι η χώρα έχει τεθεί σε καθεστώς αποικιοκρατίας και κάλεσε τους πολίτες να «εξεγερθούν για να διεκδικήσουν την δημοκρατία».

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» απαντώντας σε ερώτηση εάν βλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επωφεληθεί παρατείνοντας όσο μπορεί περισσότερο την παραμονή της στην εξουσία και ότι θα προκηρύξει εκλογές τότε που πιστεύει ότι την βολεύει.

«Πρόκειται για Κυβέρνηση τζογαδόρων και προδοτών που έχουν ξεπουλήσει τη χώρα. Οταν κρίνουν ότι τους βολεύει θα κάνουν εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στις συζητήσεις που γίνονται για άλλο νόμισμα, ανέφερε ότι το ευρώ δεν λειτουργεί ως νόμισμα αλλά ως εργαλείο καταδυνάστευσης και εξαναγκασμού των χωρών της Ευρώπης ενώ υπογράμμισε ότι τον Ιούνιο του 2015 το ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να καταλυθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ευρώ είναι όργανο του καθεστώτος, δεν λειτουργεί ως νόμισμα αλλά ως εργαλείο εξαναγκασμού.Το χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν τις χώρες. Αυτό υπερβαίνει και παραβιάσει κάθε έννοια νομισματικής πολιτικής. Κατά την εκτίμησή μας το νόμισμα πρέπει να είναι μέσο κοινωνικής ευημερίας για το λαό»ανέφερε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε επίσης αναφορά στην παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ε. Ράικου επισημαίνοντας ότι τα όσα κατήγγειλε θα πρέπει να διερευνηθούν διότι είναι πολύ σοβαρά τονίζοντας επίσης:«Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν να κάνει υπαινιγμούς κατά της κ. Ράικου. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακόμη συμφέροντα που αντιστέκονται στην αλήθεια».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης , εκ μέρους των συνεργατών της κ. Κωνσταντοπούλου, παρουσιάστηκαν οι κινηματικές δράσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο της «Ελευθερίας Πλεύσης».

Στο πάνελ μαζί της ήταν από τα τοπικά στελέχη ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο Γ. Κάιρας πρόεδρος του συνδέσμου εμπορουπαλλλήλων Ν. Μαγνησίας ενώ από την Αθήνα στην περιοδεία της στο Βόλο συνόδευαν την κ. Κωνσταντοπούλου οι καλλιτέχνες Διαμαντής Καραναστάσης που είναι υπεύθυνος επικοινωνίας και σχεδιασμού, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας καθώς επίσης και ο κ. Η. Παπαδόπουλος από το Κίνημα Πολιτών που συμπορεύεται με την Πλεύση Ελευθερίας.

Πυρά κατά Πολάκη για τους καρκινοπαθείς

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εισηγητική της τοποθέτηση αναφέρθηκε και στο πολύ σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει με τους καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο Βόλου εξαπολύοντας επίθεση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη. «Είναι κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στη δημόσια υγεία, η όψιμη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας για τους καρκινοπαθείς. Είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς ότι οι θεραπείες πρέπει να συνεχιστούν κανονικά» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τέλος η ίδια αναφερόμενη και στο θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, έκανε λόγο για «εγκληματική περιβαλλοντική απόφαση» που θα πρέπει να ανακληθεί και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν για την ακύρωσή της.

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε από τη Δράκεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από την ιστορική Δράκεια, ξεκίνησε χθες το απόγευμα την επίσκεψή της στην περιοχή η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνοδευόμενη από τοπικά και κεντρικά μέλη του κόμματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και επισκέφθηκε τα Μουσείο της περιοχής ως φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας και με τον αγροτικό σύλλογο του χωριού, ενώ ακολούθησε συζήτηση στην κεντρική πλατεία και συζητά με τους κατοίκους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για το θέμα της Siemens, για αγροτικά θέματα, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικά για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στους κατοίκους της ιστορική Δράκειας που γνώρισε στην κατοχή τη θηριωδία των ναζιστών, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη μη διευθέτηση του ζητήματος και υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Γερμανία να λογοδοτήσει. Επισήμανε μάλιστα ότι η Πλεύση Ελευθερίας, θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.

Στη Δράκεια χθες μαζί με την Πρόεδρο της κίνησης «Πλεύση Ελευθερίας» βρέθηκαν ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καθώς ο πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιάννης Κάιρας και ο αντιπρόσωπος του κινήματος “Δεν πληρώνω” που πρωτοστατεί και στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης λαϊκής κατοικίας, Ηλίας Παπαδόπουλος. Μαζί της, επίσης ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου