ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

κορυφώθηκαν-οι-εκδηλώσεις-για-την-25η-μα-519556

Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην Παραλία του Βόλου κορυφώθηκαν πριν από λίγο οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Χιλιάδες κόσμου χειροκρότησαν τους αναπήρους Πολέμου, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, τους λαογραφικούς και παραδοσιακούς συλλόγους, τον Ιππικό Όμιλο Βόλου, τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και Λυκείων αλλά και το Στρατό και την Αεροπορία που παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους ενώ Απάτσι από τη Μονάδα της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο μετά τη λήξη της παρέλασης πέταξαν σε πολύ όμορφους σχηματισμούς.

Την Κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που σε δηλώσεις της τόνισε:«Είναι σημαντική η σημερινή ημέρα για όλους τους Έλληνες. Θυμόμαστε το ξεκίνημα του αγώνα το 1821.Και τότε ήταν μια κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα που επανέκτησε τη δημοκρατία όπως και τώρα οι δυνάμεις των Ευρωπαίων που και τότε είχαν δώσει κάποια βοήθεια πριν ξεκινήσει ο αγώνας, έτσι και σήμερα που έχουμε και τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Ε. πιστεύουμε ότι μέσα από την Ευρώπη όλοι οι Έλληνες συντονισμένα να κάνουμε ότι καλύτερο για την πατρίδα μας.Αν θέλουμε να κρατηθεί αυτό το δημιούργημα της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει η λιτότητα και ο νεοφιλελευθερισμός που υπάρχει».

Όσον αφορά την αξιολόγηση η κ. Παπανάτσιου όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε αισιόδοξη υπογραμμίζοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε και όχι εις βάρος του λαού μας».

Στην ανάγκη για εθνική επανεκκίνηση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος τονίζοντας:«Οι Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία το 1821 κατόρθωσαν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου. Πέντε χρόνια πριν τη συμπλήρωση δύο αιώνων είναι απολύτως αναγκαίο να αγωνιστούμε και όλοι εμείς για να αλλάξουμε και πάλι τη μοίρα του τόπου. Μια εθνική επανεκκίνηση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

«Διπλή η σημασία της σημερινής ημέρας. Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αφενός να ευαγγελίσει μόνο καλά νέα και αφετέρου το μήνυμα της 25ης Μαρτίου να μεταλαμπαδεύσει αρχές, αξίες και ιδανικά για ενότητα συνοχή και πάνω από όλα ομοψυχία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ενώ η γ.γ. του Π.Σ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε:«Σήμερα είναι διπλή γιορτή για τη χώρα μας, για την εκκλησία και για την απελευθέρωση του έθνους μας.Τιμούμε τους αγωνιστές, εκείνους που ενωμένοι έδωσαν τον αγώνα, τα έβαλαν με μία αυτοκρατορία και βγήκαν νικητές.Τιμώντας τη μνήμη των ηρώων οφείλουμε απέναντι σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας με οποιονδήποτε τρόπο να ενωθούμε και να ξεπεράσουμε τα μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα για να διασφαλίσουμε τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων

Στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στάθηκε σε δηλώσεις του ο Διοικητής της Ταξιαρχίας πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος σημειώνοντας:«Είναι ύψιστη τιμή για εμένα να είμαι σήμερα εδώ ως ανώτατος διοικητής φρουράς. Θέλω να συγχαρώ όλα τα Ελληνόπουλα που έκαναν παρέλαση σήμερα και τις οικογένειες τους που ανέθρεψαν τέτοιους λεβέντες και παλικάρια. Είμαστε ο καλύτερος στρατός, οι καλύτερες Ένοπλες Δυνάμεις γιατί έχουμε το καλύτερο οπλικό σύστημα και όλο τον κόσμο, τον Έλληνα στρατιώτη, τον Έλληνα μαχητή».

Νωρίτερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Παραλία του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου