ΤΟΠΙΚΑ

1.200 μαθητές στην παρέλαση

1-200-μαθητές-στην-παρέλαση-519897

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Περίπου 1.200 μαθητές από 26 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και 16 σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, στην καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης. Στην παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 12 σήμερα το μεσημέρι, θα συμμετάσχουν επίσης 26 τμήματα πολιτιστικών συλλόγων και 10 προσκόπων. Την κυβέρνηση στη Μαγνησία θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, στην παραλία του Βόλου δεν θα υπάρχει εξέδρα, παρά μόνο μία μικρή για τους αναπήρους πολέμου.

Χθες, στο σύνολο των σχολείων, μαθητές σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, συμμετείχαν σε επετειακές εκδηλώσεις, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων του 1821 που πρόσφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας και την απαλλαγή της από τον τουρκικό ζυγό.

Μηνύματα για σύγχρονους αγώνες έστειλαν εξάλλου χθες και εκπρόσωποι φορέων της πόλης στην καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, όπου συμμετείχαν τμήματα σημαιοφόρων από σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Το μεγαλείο της επιθυμίας του έθνους για απελευθέρωση ας μετουσιωθεί σε μήνυμα εδραίωσης ιδανικών, αξιών, σε μήνυμα διεκδίκησης και ενότητας. Σήμερα που ο γεωπολιτικός χάρτης διακυβεύεται και όλα είναι ρευστά, νομίζω πως οφείλουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τη δύναμη και το κίνητρο να διεκδικούν έναν ελεύθερο κόσμο», είπε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Δύο αιώνες μετά την ελληνική επανάσταση συγκεντρωθήκαμε για να τιμήσουμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε σήμερα μια ελεύθερη πατρίδα, που δεν δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί αφορμή για την ενίσχυση της γνώσης αλλά και της αυτογνωσίας, γιατί αν παρατηρήσουμε τι συνέβη τους δύο αιώνες μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον. Ας αποτελέσει η σημερινή ημέρα ορόσημο για προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες», ανέφερε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Μποντού Τοκαλή.

«Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που δεν δίστασαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή. Θυσίασαν τη ζωή τους για ένα ιδανικό, την ελευθερία για να μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα όλοι εμείς μια ελεύθερη πατρίδα», σημείωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

«Οι μαθητές όλης της Ελλάδας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι φέρουν ένα πολύ βαρύ φορτίο, αυτό που τους εναπέθεσε η ίδια η ιστορία και είναι ουσιαστικά η υποχρέωσή τους σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία, στους ήρωες του 1821, να συνεχίσουν τον αγώνα με όπλα τα βιβλία τους και συμμάχους τους καθηγητές, να προχωρήσουν για μία Ελλάδα πιο δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη και ευημερούσα», τόνισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου