ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν εργασίες στον κόμβο του Περιφερειακού στο ύψος της Ζάχου

ξεκίνησαν-εργασίες-στον-κόμβο-του-περ-520068

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή το πρωί οι εργασίες στον κόμβο του Περιφερειακού, στο ύψος της γέφυρας της Ζάχου, σε ένα σημείο που παραμένει ημιτελές και είναι κλειστό για αρκετά χρόνια.

Η σχετική εντολή για την έναρξη των εργασιών δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείου και με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στα τέλη Απριλίου εκτιμάται ότι θα δοθεί κυκλοφοριακή ανάσα σε οδικές αρτηρίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, καθώς θα συνδεθεί η οδός Λαρίσης με τον Περιφερειακό δρόμο.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αλλη μια δικαίωση ήρθε για την Δημοτική Αρχή, αυτή την φορά από το αρμόδιο Υπουργείο, δίνοντας ένα ηχηρό «χαστούκι» σε όλους εκείνους που άφησαν τα συμφέροντα της πόλης τόσα χρόνια στο περιθώριο. Η δικαίωση αφορά στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην μονοδρόμηση των οδών Ζάχου (άνοδος) και Καραμπατζάκη (κάθοδος) καθώς ξεκίνησαν από τον ανάδοχο εργολάβο, μετά από εντολή του αρμόδιου Υπουργείου, οι εργασίες στον κόμβο του Περιφερειακού, στο ύψος της γέφυρας της Ζάχου, ένα σημείο που είναι κλειστό τα τελευταία χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να σχεδιάζει το μέλλον της πόλης μακριά από μεμψιμοιρίες, σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες και πολιτικά συμφέροντα για να γίνει ο Βόλος των πολλών και όχι των λίγων, ο Βόλος των ονείρων μας, ο Βόλος που αγαπάμε.

Πρόκειται για μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση – έργο που θα ανακουφίσει το Πολεοδομικό Συγκρότημα και σήμερα δικαιώνεται η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής πριν καν έρθει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017».

Δήλωση Αχιλλέα Μπέου

Στο σημείο βρέθηκε και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της ομάδας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους επισήμανε πως «πρόκειται για ένα έργο που ήταν ημιτελές εδώ και χρόνια και επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Ο αρμόδιος εργολάβος με εντολή του αρμόδιου Υπουργείου έχει ξεκινήσει τις εργασίες και σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει παραδοθεί ο κόμβος, σε ό,τι αφορά την σηματοδότηση, ώστε να τεθεί σε λειτουργία. Παράλληλα γίνεται και πλακόστρωση και από εκεί και πέρα ο Δήμος είναι έτοιμος πλέον, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, που θα βάλει και μια ταφόπλακα σε όλους αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που τόσα χρόνια θέλανε να διαχωρίσουν τον Βόλο από τη Νέα Ιωνία, να υλοποιήσει την απόφαση του και να προχωρήσει στην μονοδρόμηση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ώστε να υπάρξει πλέον σύνδεση της Λαρίσης με τον Περιφερειακό και να γίνει ο Βόλος μια πιο σύγχρονη, πιο όμορφη και λειτουργική πόλη. Είναι μία από τις δεσμεύσεις που έχει δώσει η Δημοτική Αρχή και λυπάμαι πολύ όλους αυτούς που έχουν μείνει κολλημένοι στο παρελθόν και κρατούσαν τόσα χρόνια την πόλη και τους πολίτες πίσω. Ευτυχώς ανήκουν στο παρελθόν. Ο Βόλος κοιτάει μπροστά. Ξύδι για όλους αυτούς έχει στα παντοπωλεία, ας πιούνε θα τους περάσει. Δεν ανακόπτεται η υλοποίηση του οράματος και του ονείρου που έχει η Δημοτική Αρχή».

Σε ό,τι αφορά το τι είδους παρεμβάσεις θα κάνει η Δημοτική Αρχή στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη και αν αυτές θα είναι ήπιας μορφής καθώς εκεί έγκεινται και οι αντιδράσεις ο κ. Μπέος δήλωσε πως «αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν; Έχουν ονοματεπώνυμο; Ποιοι είναι αυτοί που ανεβαίνουν πάνω στα δέντρα; Αν εννοείται έναν απλό πολίτη, όλοι οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη πλέον στην σημερινή Δημοτική Αρχή, γιατί δημιουργούμε, δεν καταστρέφουμε. Δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη. Ως εκ τούτου τους λέμε ότι θα γίνει μονοδρόμηση, η Ζάχου και η Καραμπατζάκη θα αλλάξουν μορφή και δεν έχουν παρά να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα για να δούνε την εισήγηση και την μελέτη».

Και κλείνοντας την τοποθέτηση του, υπό μορφή υστερόγραφου, ο κ. Μπέος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε: «Για να μην γελοιοποιείστε σταματήστε να ασχολείστε με την στείρα αντιπολίτευση και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η πόλη σας απέβαλε μια για πάντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου