ΤΟΠΙΚΑ

Διευκρινήσεις για τους όρους της ΑΕΠΟ ζητεί η Περιφερειακή Ενότητα

διευκρινήσεις-για-τους-όρους-της-αεπο-520629

Διευκρινήσεις για την τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ ζητεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Με έγγραφο που εστάλη προχθές, η υπηρεσία ζητά να ενημερωθεί αν η εγκατάσταση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, καθότι όπως αναφέρεται, «το υπουργείο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, είπε ότι το πόρισμα της πρόσφατης αυτοψίας που έγινε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος θα εκδοθεί αρχές Απριλίου. Θα αφορά όμως όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων του 2016 και του πρώτου τριμήνου του 2017.

Ειδικά για την ΑΓΕΤ επεσήμανε, ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει της τελευταίας τροποποίησης της μελέτης, η οποία αναρτήθηκε σε ΦΕΚ στις 3 Μαρτίου 2017» ανέφερε η ίδια.

«Πάντοτε οι Υπηρεσίες είτε του Τμήματος Περιβάλλοντος, είτε του Τμήματος Βιομηχανίας κάνουν ελέγχους στα εργοστάσια. Συνολικά έχουν γίνει περί τους 50 ελέγχους και πάντοτε λαμβάνονται υπόψη αν αυτά λειτουργούν βάσει των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχουν, των τελευταίων που έχουν εγκριθεί» εξήγησε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου