ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο μνήμης και αγώνα

διήμερο-μνήμης-και-αγώνα-520802

Διήμερο μνήμης και αγώνα με σύνθημα την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό διοργανώνουν ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, ο Δήμος Βόλου και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, αφιερωμένο στην επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα, εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών.

Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 8.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας προγραμματίζεται εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλία από τον Αδάμο Α. Μουζούρη, φιλόλογο και πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Βόλου με θέμα: «Το τίμημα της Λευτεριάς: Από το Μεγάλο Ξεσηκωμό του 1821, στο Έπος του 1955-59 και στην Τραγωδία του 1974».

Ακολουθούν απαγγελία ποιημάτων από το μέλος του συλλόγου, Γαβιήλ Μουσκή, επετειακά τραγούδια από την Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» με διεύθυνση Στάσας Τζάλλα, και κυπριακοί χοροί από τη Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου.

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.00π.μ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Βόλου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και με τη στήριξη των Συλλόγων: Κρητών, Ιώνων, Καππαδόκων, Ποντίων, Θρακών, Α. Ρωμυλίας, Μακεδόνων, Ηπειρωτών, με συνδιοργανωτή το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Στο πλαίσιο του διημέρου μνήμης και αγώνα οι διοργανωτές καλούν αυτούς που επιθυμούν α συνδράμουν τη δράση: «Αλληλεγγύη και βοήθεια στους πρόσφυγες και στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας από την οικονομική κρίση», προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, υγειονομικό υλικό. Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται το Σάββατο 1η Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας – Βόλου, στις 8.30μ.μ. ή στην «Στέγη Μελών και Φίλων της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας» (Κοραή 87) κάθε Τετάρτη (8.30μ.μ. – 10.00μ.μ.) και μέχρι την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου