ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: Η δημοτική αρχή καθυστερεί δύο χρόνια τα έργα αποχέτευσης της Αγριάς

επιλογή-ευθύνης-η-δημοτική-αρχή-καθυσ-520907

Όπως αναφέρει η παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου «Επιλογή Ευθύνης», «με αφορμή το διήμερο δηλώσεων παραγόντων της δημοτικής αρχής για τα αποχετευτικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Έχει δίκιο η δημοτική αρχή να υπερηφανεύεται για τα ιστορικής κλίμακας έργα αποχέτευσης που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς. Άλλωστε η «συμβολή» της είναι καθοριστική, αφού μέχρι τώρα έχει καθυστερήσει την ολοκλήρωσή τους μόλις … δύο χρόνια! Το ότι προεκλογικά δεν τα «έβλεπε» καν, παρότι τα παρέλαβε σε πλήρη εξέλιξη από τη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, εννοείται πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Να θυμίσουμε, λοιπόν, ότι πρόκειται για τρία έργα κορυφαίας περιβαλλοντικής σημασίας για την Αγριά και την ευρύτερη περιοχή, συνολικής δαπάνης 12.097.004 ευρώ, τα οποία εκτελούνται ταυτόχρονα και τα οποία δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα ανεξέλεγκτης διάθεσης αστικών αποβλήτων, θωρακίζοντας τον Παγασητικό στην ακτογραμμή από το Σουτραλί μέχρι τον Άναυρο. Τα έργα αυτά δημοπρατήθηκαν το 2013 από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έπρεπε, με βάση τις συμβατικές δεσμεύσεις, να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2015. Ειδικότερα:

α/ το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς» έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 21-12-2015,

β/ το έργο «Σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ» έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 28-2-2015 (στο έργο αυτό περιλαμβάνεται και το πολύπαθο αντλιοστάσιο στα «Αστέρια»), και

γ/ το έργο «Κατασκευή Διακλαδώσεων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς» έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 14-12-2015.

Ωστόσο, και τα τρία έργα σέρνονται από παράταση σε παράταση. Αλλά μη φανταστεί κανείς πως φταίει η δημοτική αρχή. Αλίμονο! Η δημοτική αρχή, άλλωστε, το μόνο που έκανε ήταν να διαλύσει τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, και τώρα τρέχει και δεν φτάνει να τα πάρει όλα πίσω. Πότε, λοιπόν, φταίνε οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται, πότε ο χειμώνας (του 2015; του 2016; του 2017;) που δεν μπορούν να πέσουν ασφαλτικά, πότε … «το ζαβό το ριζικό μας», και πότε … «ο θεός που μας μισεί»! Τις συνέπειες της ανικανότητας και της φαυλότητας της δημοτικής αρχής τις υφίστανται οι κάτοικοι της Αγριάς, που ταλαιπωρούνται τόσο καιρό, έχοντας χορτάσει από υποσχέσεις. Και αντί να τους ζητήσουν μια συγνώμη, έχουν το θράσος να τους λοιδορούν και από πάνω, όπως συνέβη με τους κατοίκους στα «Αστέρια».

Να σημειωθεί πως, αν είχαν ολοκληρωθεί κανονικά τα έργα, θα είχε ήδη προχωρήσει και η β΄ φάση του δικτύου αποχέτευσης Αγριάς. Επισημαίνουμε ότι ο φάκελος του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου – Β΄ Φάση», με τα τεύχη δημοπράτησης, προϋπολογισμού 1.550.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, έχει κατατεθεί, στο ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ) από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήδη από τον Φεβρουάριο του 2013 (υπ’ αριθμ. 62/5-2-2013 απόφαση Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ), και το έργο είναι απολύτως ώριμο για υλοποίηση.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου