ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Βόλο

με-λαμπρότητα-και-φέτος-ο-εορτασμός-τη-521110

Με τη δέουσα επισημότητα θα γιορταστεί και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την παραμονή της εορτής, σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, στις οποίες θα γίνουν ομιλίες για τη σημασία της 25ης Μαρτίου. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους.

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με τη φροντίδα της Μητροπόλεως, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8 το πρωί θα γίνει έπαρση σημαίας και στις 11π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Προσέλευση επισήμων μέχρι τις 10.55π.μ.

Στις 11.30π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου με τη συμμετοχή αναπηρικών, αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου. Στις 18.00 θα γίνει η επίσημη υποστολή σημαίας. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου